ΑΠΟΕΛ: Ο απολογισμός του καλοκαιριού

Εννιά νέοι ποδοσφαιριστές πέρασαν το προηγούμενο καλοκαίρι το κατώφλι του Αρχαγγέλου προκειμένου να ενισχύσουν ποσοτικά και ποιοτικά τον ΑΠΟΕΛ . Η μεγάλη προοπτική των χρυσοφόρων ομίλων και η τεράστια επιθυμία όλου του οικοδομήματος των γαλαζοκιτρίνων για το «θρι πιτ», υποχρέωσαν τη διοίκηση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ξόδεψε αρκετές χιλιάδες ευρώ για να δελεάσει τρανταχτά ονόματα όπως τους Εφραίμ,

Τζιμπούρ, Ντε Βινσέντι και Ρίισε. Σ’ αυτούς προστέθηκαν οι Καρλάο, Ιωάννου, Παπάζογλου, Κωνσταντίνου και Χριστοφίδης.

Πέρασαν 14 αγωνιστικές και το δείγμα για τους πλείστους είναι αρκετά σοβαρό προκειμένου να ακτινογραφήσουμε την προσφορά τους.

Καρλάο: Η καλύτερη μετεγγραφή με διαφορά μέχρι στιγμής. Ο Καρλάο δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στο πετσί της ομάδας και πλέον αποτελεί τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής. Πολύ καλός τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό παιγνίδι, έξυπνος και αρκετά ποιοτικός. Πρόσθεσε ηρεμία και ασφάλεια.

Γιώργος Εφραίμ: Το καλύτερο κυπριακό «προϊόν» που κυκλοφορούσε στα γήπεδα μας. Ο Πρόδρομος Πετρίδης έπεισε τον Γιώργο Εφραίμ να αφήσει την Ομόνοια για χάρη του ΑΠΟΕΛ. Η παρουσία του διεθνή μεσοεπιθετικού χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, ωστόσο οι προσδοκίες είναι πάρα πολύ υψηλές. Ο Γιώργος διαθέτει ολοκληρωμένο πακέτο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας και να βοηθήσει στην κατάκτηση του τίτλου. Ξεκίνησε μέτρια τη σεζόν, όμως, με την πάροδο του χρόνου ανεβαίνει διαρκώς.

Πέτυχε ένα γκολ, απέναντι στην … πρώην και χάρισε τρεις βαθμούς στον ΑΠΟΕΛ.

Ράφικ Τζιμπούρ: Η ακριβότερη μετεγγραφή και το σήριαλ του καλοκαιριού. Περίπου δυο μήνες διήρκησε το … έργο με τον Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Γιώργος Δώνης επέμενε διακαώς στην απόκτηση του, όμως, ο Αλγερινός σφύριζε… αδιάφορα. Την μια έρχεται, την άλλη κλείνει στην ΑΕΚ, εν τέλει κατέληξε στον Αρχάγγελο. Μόνο ποδοσφαιριστή δεν θύμιζε στον ντεμπούτο του απέναντι στην Άαλμποργκ. Χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να αποκτήσει φυσική κατάσταση και ετοιμότητα. Τα τελευταία παιγνίδια παρουσιάζεται αρκετά ανεβασμένος και θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που γνωρίσαμε στα ελληνικά γήπεδα.

Πέντε γκολ και εννιά βαθμούς.

Ντε Βινσέντι: Παρόμοια κατάσταση με τον Ράφικ. Η μετεγγραφή του Τόμας Ντε Βινσέντι στον ΑΠΟΕΛ εξελίχθηκε σε σήριαλ για γερά νεύρα, όμως, με λιγότερα επεισόδια απ’ ότι το προηγούμενο. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Αργεντινού στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου και η τεράστια συμβολή του στην κατάκτηση του νταμπλ, έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να «παίξει» το παιγνίδι του. Η ομάδα του Πειραιά αξίωνε τον ποδοσφαιριστή με ένα εκατομμύριο ευρώ και προκειμένου να βάλει περαιτέρω πίεση στον ΑΠΟΕΛ που έψαχνε αλλά δεν έβρισκε 10αρι, διέρρεε από τη μια ότι κατέχει πρόταση από τα Εμιράτα και από την άλλη θα τον δώσει δανεικό στα Γιάννινα.

Ο ΑΠΟΕΛ … υπέκυψε, αγόρασε τον ποδοσφαιριστή με τη μισή τιμή (μισό εκατομμύριο) , αλλά με τον τρόπο καταβολής που επιθυμούσε ο Ολυμπιακός και τον έκανε δικό του. Ο Αργεντινός σε γενικές γραμμές κινείται κάτω του μετρίου και είναι άξιο απορίας τι συμβαίνει με το παρατεταμένου του ντεφορμάρισμα. Η ποιότητα και οι ικανότητες του «Ντεβι» είναι δεδομένες. Εκτός από εκπληκτική τρίπλα και πολύ καλά στημένα έχει και το γκολ. Αλλά πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του.

Να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ο Αργεντινός απόσβεσε τα χρήματα που δαπάνησε η διοίκηση για την απόκτηση του. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της ομάδας στους χρυσοφόρους ομίλους, σκοράροντας τρία τέρματα.

Γιαν Ρίισε: Με βάση τις προσδοκίες, το παρελθόν – βιογραφικό του ποδοσφαιριστή, τα χρήματα απόκτησης του και τα όσα είδαμε μέχρι σήμερα, θεωρείται από την πλειοψηφία η χειρότερη μετεγγραφή. Ο Νορβηγός ακόμα ψάχνεται και κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί την αγωνιστική του άνοδο. Πάντως, ο ίδιος με τοποθετήσεις στα social media πιστεύει ότι θα βελτιωθεί .

Τάσος Παπάζογλου: Αποκτήθηκε για «μπακ απ» του Μάριο Σέρτζιο και να δώσει –όποτε χρειαστεί- λύσεις στο κέντρο της άμυνας. Στον πρώτο γύρο απέναντι στην ΑΕΚ πήγε αρκετά καλά και άφησε υποσχέσεις. Τα χάλασε στη συνέχεια. Στον αγώνα του δευτέρου γύρου με την ίδια ομάδα πραγματοποίησε τη χειρότερη του εμφάνιση και πλέον αμφισβητείται κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ως κεντρικός αμυντικός. Στον αγώνα με τον Ερμή, αγωνίστηκε δεξί μπακ και περιόρισε αρκετά τα λάθη. Η συγκεκριμένη θέση του ταιριάζει καλύτερα, αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και τρομερή βελτίωση για να «κερδίσει» τον Μάριο Σέρτζιο.

Νικόλας Ιωάννου: Με 46 λεπτά συμμετοχής δεν μπορεί να κριθεί. Υπάρχει η αίσθηση ότι αδικείται από το μηδαμινό χρόνο συμμετοχής και του αξίζουν ευκαιρίες. Στα φιλικά και γενικά όποτε αγωνίστηκε έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Το θέμα είναι να μην διατηρηθεί στη «ναφθαλίνη» και να χαθεί.

Κωνσταντίνου – Χριστοφίδης: Χωρίς χρόνο συμμετοχής .

Keywords
Τυχαία Θέματα