Ο Άνχελ Ντι Μαρία βαρέθηκε να τον υποτιμούν…

Τον έδιωξαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης επειδή είναι... άσχημος, του «απαγόρευσαν» να παίξει σε έναν τελικό Μουντιάλ και ο Άνχελ Ντι Μαρία περίμενε την κατάλληλη στιγμή για πάρει την εκδίκησή του και να δείξει σε όλους ότι σε μια ομάδα με σούπερ σταρ μπορεί αυτός να είναι ο ηγέτης!

Να παίξεις στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Να έχεις την ευκαιρία ενενήντα λεπτά να «κυνηγήσεις» το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τρόπαιο. Και να μην σε αφήνουν. Αυτό συνέβη στον Αργεντινό το 2014 στη Βραζιλία, τότε που οι άνθρωποι

της «βασίλισσας» φαίνεται πως πήραν μια απόφαση που θα έκρινε την καριέρα του ποδοσφαιριστή τους τότε.

Ο Ντι Μαρία δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στον (χαμένο) τελικό κόντρα στη Γερμανία. Είχε ενοχλήσεις, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να παίξει. Και έχει δώσει την δική του εκδοχή, που δεν έχει διαψευστεί από τη Ρεάλ, για όσα συνέβησαν.

«Στις 11 το πρωί εκείνης της ημέρας (σ.σ. του τελικού), ετοιμαζόμουν να κάνω ένεση στο πόδι. Είχα πρόβλημα στον μυ του μηρού μου, αλλά με παυσίπονα θα μπορούσα να τρέξω δίχως να αισθανθώ πόνο. Είχα πει στους προπονητές μου ότι δεν με νοιάζει, ότι απλά θέλω να παίξω.

Έβαζα πάγο στο πόδι μου, όταν ήρθε ο γιατρός Ντάνιελ Μαρτίνες στο δωμάτιο και μου είπε: 'Κοίτα, Άνχελ, αυτό το χαρτί ήρθε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Λένε ότι δεν είσαι σε θέση να αγωνιστείς. Μας πιέζουν να μην σε αφήσουμε να αγωνιστείς'. Αμέσως κατάλαβα τι συνέβαινε. Όλοι είχαν ακούσει τις φήμες ότι η Ρεάλ ήθελε να πάρει τον Χάμες Ροδρίγκες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εμένα ήθελαν να με πουλήσουν για να πάρουν εκείνον. Δεν ήθελαν, λοιπόν, να πάθω ζημιά. Ήταν απλό. Είπαν στον Ντάνιελ να μου δώσει το γράμμα. Ούτε καν το άνοιξα για να το διαβάσω. Το έσκισα. Το πρωί που είχα ξυπνήσει, είχα μιλήσει στον προπονητή μου, τον κ. Σαμπέγια. Του είχα πει ότι θέλω να με ξεκινήσει βασικό. Ότι θέλω να πάρω το Παγκόσμιο και ότι θέλω να παίξω μέχρι να μην αντέχω άλλο. Του είπα με το χέρι στην καρδιά πως ήθελα να παίξω επειδή ίσως και να ήταν ο τελευταίος τελικός μου με την Αργεντινή και εκείνος μου απάντησε πως θα πάρει την θέση μου ο Ένζο Πέρεζ ο οποίος ήταν 100% έτοιμος. Σεβάστηκα την άποψη του και κατάλαβα πως η Ρεάλ είχε βάλει το χέρι της. Στη συνέχεια, έβαλα τα κλάματα. Δεν μπορούσα να το αντέξω. Αυτή η στιγμή με λύγισε».

Ο Ντι Μαρία, ο οποίος ήταν ο πρώτος παίκτης που αποκτήθηκε από τη Ρεάλ επί Ζοζέ Μουρίνιο, όντως πουλήθηκε εκείνο το καλοκαίρι και πραγματικά ο Χάμες πήρε μεταγραφή από τη Μονακό στους Μαδριλένους.

«Ακούσατε ποτέ από μένα να λέω πως θέλω να φύγω; Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Σέρχιο Ράμος γνωρίζουν καλά τι συνέβη και με στήριξαν. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο καιρό θα αντέξει ακόμα ο Ρονάλντο στην Μαδρίτη. Με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, ποτέ δεν μιλούσαμε αρκετή ώρα μαζί. Ποτέ δεν ήταν κοντά όταν υπέγραφα τις ανανεώσεις, οπότε δεν έχω καμία σχέση μαζί του».

 «Ο Ντι Μαρία πουλήθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επειδή δεν ήταν αρκετά… όμορφος» υποστήριξε λίγο καιρό αργότερα ο πρώην προπονητής της Ρεάλ, Κάρλος Κεϊρόζ.

Η αλήθεια είναι πως ο ισπανικός σύλλογος προσπαθούσε να πουλήσει τον Ντι Μαρία ήδη από το καλοκαίρι του 2013. Τότε, όμως, ο Κάρλο Αντσελότι αντιστάθηκε σθενάρα λέγοντας ότι θέλει τον παίκτη στην ομάδα κι έτσι αυτός που τελικά αποχώρησε ήταν ο Μεσούτ Οζίλ. Εξάλλου, ήταν μια περίοδος που η Ρεάλ χρειαζόταν οπωσδήποτε χρήματα στα ταμεία της μετά τα πολλά έξοδα για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ.

Η θέση του Ντι Μαρία στους Μαδριλένους, έτσι κι αλλιώς, ήταν υπό αμφισβήτηση μετά την άφιξη του Ουαλού στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ωστόσο τα προβλήματα προσαρμογής που αντιμετώπισε ο Μπέιλ την πρώτη περίοδό του στη Μαδρίτη έδωσαν την ευκαιρία στον Αργεντινό να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στο 4-3-3 του Αντσελότι, ο οποίος άλλαξε το σύστημα για να δώσει περισσότερο χώρο στον Ντι Μαρία.

Πολλοί σχολίασαν ότι η απόκτηση του Ίσκο δεν είχε κάτι να προσφέρει στη Ρεάλ, με δεδομένο επίσης ότι είχε ήδη αποκτηθεί ένα χρόνο νωρίτερα και ο Ίσκο, ενώ αντίθετα ο Ντι Μαρία, με τα προσόντα, την τεχνική και την ποιότητά του, έδειχνε πραγματικά αναντικατάστατος.

Ωστόσο, το (μη αγωνιστικό) προφίλ του δεν πολυταίριαζε στο... γκλάμουρ που επιζητά συνήθως ο Πέρεθ, ο οποίος ήθελε το 2014 να πάρει τον παίκτη που είχε διαπρέψει στα γήπεδα της Βραζιλίας. Αυτός ήταν ο Χάμες. Ο Ντι Μαρία αποχώρησε τελικά με προορισμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου δεν τρέλανε κόσμο με τις εμφανίσεις του (στο τέλος της σεζόν 2014-15, μάλιστα, ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους ως η χειρότερη μεταγραφή) και στη συνέχεια πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, που είχε αρχίσει την προσπάθεια να μαζέψει ό,τι καλύτερο υπήρχε με στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δυστυχώς, σήμερα θα πρέπει να φύγω, αλλά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι επιθυμία δική μου. Όπως συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο που δουλεύει, πάντα ήθελα να προοδεύω. Μετά την κατάκτηση του δέκατου ευρωπαϊκού τίτλου πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την ελπίδα ενός νέου συμβολαίου, το οποίο δεν ήρθε. Ειπώθηκαν πολλά πράγματα, πολλά ψέματα. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που εκτιμώ στη ζωή και αυτά δεν έχουν να κάνουν με τον μισθό μου. Ελπίζω να τα βρω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ζήτω η Ρεάλ!». Αυτό ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Μετά από εκείνη την σεζόν-εφιάλτη στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ντι Μαρία μετακόμισε το 2015 στο Παρίσι για να πάρει μέρος στο πρότζεκτ των Αράβων για την Παρί. Πέντε χρόνια μετά τη μετακόμιση του στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πιο σημαντική (ως την επόμενη) βραδιά στην ιστορία της Παρί ο Αργεντινός έκανε ένα προσωπικό σόου, με ένα γκολ και δύο ασίστ και 36/42 πάσες, και την έστειλε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος έχει 12 γκολ και 22 ασίστ σε 40 παιχνίδια.

Σε άλλη μια ομάδα που άρχισε να γεμίζει με σούπερ σταρ, ο Ντι Μαρία έπρεπε να βρει τη θέση του. Και αυτή τη φορά να επιμείνει ώστε να μην πάθει ό,τι και στη Ρεάλ. Να μην είναι ένας υποτιμημένος ποδοσφαιριστής. Με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο ο 33χρονος Αργεντινός έγινε ο παίκτης που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες φορές. Ο Γερμανός προπονητής τον στήριξε απόλυτα και ο Ντι Μαρία τον δικαίωσε: τα 35 γκολ και οι 41 ασίστ αντίστοιχα σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ δείχνουν ότι ο παίκτης είχε ανάγκη σταθερότητας για να (από)δείξει ότι αξίζει την ευκαιρία. Έπαιξε, φυσικά, σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι αυτά τα τρία χρόνια του Τούχελ στην Παρί ο Ντι Μαρία απέφυγε τους τραυματισμούς καθώς σε αυτό το διάστημα έχασε μόλις δέκα παιχνίδια γι’ αυτό τον λόγο.

Το βράδυ της Κυριακής θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία μαζί με την Παρί κατακτώντας το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της ομάδας. Μετά από αυτά που έκανε κόντρα στη Λειψία ο Τούχελ έχει ακόμα ένα λόγο για να πιστεύει στο όνειρο: η Παρί δεν είναι μόνο η ομάδα του Νεϊμάρ και του Μπαπέ, είναι επίσης και η ομάδα του Ντι Μαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα