Ο Αναστασιάδης θα καταλύσει την KΔ που ορκίστηκε να υπερασπίζεται;

Οδεύουμε προς ένα χειρότερο, επαχθέστερο και πιο επικίνδυνο 2004. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σύρεται, κυριολεκτικά εκβιαζόμενος και αμφισβητούμενος από το ΔΗΣΑΚΕΛ και άλλους ορκισμένους Αναν-ιστές, σε μια πενταμερή, η οποία στοχεύει, βρετανικαίς και τουρκικαίς χερσίν, στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διά της διζωνικής δήθεν ομοσπονδίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος ορκίστηκε ενώπιον του λαού να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Κι όμως: Μεταβαίνει στην Γενεύη χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλ’ υπό τουρκικούς

εκβιασμούς, επειδή αυτό απαίτησαν και επέβαλαν οι τακτικοί συνομιλητές των Εγγλέζων,  Αβ. Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού. Αντίθετα, οι Τούρκοι απορρίπτουν την διζωνική και επιμένουν αδιαπραγμάτευτα μόνο σε «λύση δύο κρατών» και «κυριαρχική ισότητα». 

Δεν περνά ημέρα χωρίς ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, άλλοτε φωνασκών, ως κυστημένος Αναν-ιστής και άλλοτε οδυρώμενος, ως κλαίουσα Ιερεμιάδα, να εκβιάζει, να απειλεί και να τρομοκρατεί με καταστροφές και τσουνάμι, αν δεν αδράξουμε την δήθεν «τελευταία ευκαιρία» να λύσουμε το Κυπριακό και, τάχα, να πάρουμε το Βαρώσι και την Μόρφου. Διαφορετικά, προειδοποιεί ως αρχαίος λεκανομάντης, θα τα χάσουμε και η Αμμόχωστος θα εποικιστεί επειδή ο χρόνος εξαντλείται.

Ο Αβ. Νεοφύτου, όπως και ο άλλος υμνωδός της διζωνικής, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αρνούνται να εξηγήσουν δύο τινά. Πρώτον, πώς η διζωνική ταυτίζεται με τις αρχές και αξίες της ΕΕ; Δεύτερον, πώς γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι θα… επιστρέψουν το Βαρώσι, την Μόρφου ή και άλλα κατεχόμενα εδάφη μας, όταν διαμηνύουν καθημερινά ακριβώς τα αντίθετα; 

Αυτά τους υποβάλλουν οι Εγγλέζοι κατά τις τακτικές συναντήσεις τους; Και αυτοί, ως νεροκουβαλητές τους, τα μεταφέρουν τρομοκρατικά προς εξαπάτηση των πολιτών, με τη συνεπικουρία του νέου αναν-ικού φρούτου, της «1Cyprus»; 

Το ΔΗΣΑΚΕΛ μεθοδεύει παράκαμψη της λαϊκής βούλησης. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη έκκληση-παράκληση του Αβ. Νεοφύτου προς τον Α. Κυπριανού να «ενώσουν δυνάμεις». Δηλ. να αναβιώσουν νέα ανίερη συμμαχία για να επιβάλουν την διζωνική ή μάλλον συνομοσπονδιακή «λύση». Ο Πρόεδρος, με ποιες θέσεις και, κυρίως, ποιες αντιστάσεις και ποια εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στην πενταμερή; Ιδού η μόνιμη βολική επωδός: 

«Λύση, η οποία θα βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις αρχές και αξίες της ΕΕ, η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία».

Ο Πρόεδρος και το ΔΗΣΑΚΕΛ ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία δεν θέλει τίποτε από τα πιο πάνω παρά μόνο κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τουρκοποίηση-έλεγχο όλης της νήσου. Η διζωνική είναι η κρατική και πολιτειακή δολοφονία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εθνική αυτοκτονία του κυπριακού Ελληνισμού. 

Σε αυτόν τον εφιάλτη οδηγεί η διζωνική ή η λεγόμενη αποκεντρωμένη ή χαλαρή ομοσπονδία. Σε αυτόν αναφέρθηκαν πρόσφατα και 22 προσωπικότητες.  Ακαδημαϊκοί, Πρέσβεις ε.τ., ανώτατοι στρατιωτικοί ε.α., καθηγητές Πανεπιστημίων, συγγραφείς και διανοούμενοι, με μακρά ενασχόληση με το Κυπριακό, συνεπέγραψαν Διακήρυξη για το Κυπριακό. 
 

Οι 22 προσωπικότητες υπογραμμίζουν ότι στόχος της πενταμερούς είναι «η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η υποκατάστασή της από μια ψευδεπίγραφη ομοσπονδία, διζωνική δικοινοτική, με πολιτική ισότητα, όπως αναφέρεται, η οποία θα συνιστούσε, στην πραγματικότητα, ένα δικέφαλο κράτος, συνομοσπονδιακής μορφής, χωρίς καμία ουσιαστική ανεξαρτησία και κυριαρχία». 

Επίσης «επισύρουν την προσοχή στο ρόλο της Βρετανικής διπλωματίας, που έχει πάντα ως στόχο να μην επιτρέψει στην Κύπρο να αποκτήσει πραγματική ανεξαρτησία και κυριαρχία», και στη στρατηγική σύμπραξή της με τον Τουρκικό παράγοντα.

Από την άλλη, οι 22 προσωπικότητες υπογραμμίζουν τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε η επιβολή μιας τέτοιας δήθεν «λύσεως», η οποία θα συνιστούσε «μια αυτοεπιφερόμενη στρατηγική ήττα για την Ελληνική πλευρά». Και διερωτώνται με αγωνία: «Θα δεχθεί η Ελληνική πλευρά την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με φενάκη μια δήθεν ’’λύση’’, που προάγει την Τουρκοκρατία στην Κύπρο;». Και επισημαίνουν: 

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποστασιοποιείται από την Κύπρο, με το πρόσχημα της γνωστής πολιτικής: «Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται». Συμπαρίσταται ακριβώς σε τί; Στη μεταφορά της Κύπρου στην Τουρκική σφαίρα επιρροής, με τη δική της συναίνεση, με τη φενάκη μιας δήθεν ‘’λύσεως’’ του Κυπριακού; Στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ανάδειξη της Άγκυρας σε κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον γεωπολιτικό έλεγχο της Κύπρου;». Τι χρειάζεται να γίνει; Οι 22 προσωπικότητες ξεκάθαρα υποστηρίζουν:
 

«Χρειάζεται μια άλλη πολιτική και στρατηγική, με ασυμβίβαστο αγώνα κατά της τουρκικής κατοχής, με αξιοποίηση των νέων στρατηγικών δεδομένων και των περιφερειακών στρατηγικών συμμαχιών της Κύπρου και της Ελλάδος. Επιβάλλεται άμεσα η επανενεργοποίηση του ΕΑΧ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, η προώθηση της αμυντικής θωρακίσεως της Κύπρου και η περαιτέρω σύσφιγξη και εξειδίκευση των αμυντικών σχέσεων με τους περιφερειακούς στρατηγικούς συμμάχους της Ελλάδος και της Κύπρου».

Τέλος οι 22 υποβάλλουν ότι «η εξίσωση της μειοψηφίας με την πλειοψηφία καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής αρχής και λαϊκής κυριαρχίας και είναι μηχανισμός, με τον οποίο η Άγκυρα θα επιβάλει τον έλεγχό της πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και θα καταστρέψει τον Κυπριακό Ελληνισμό». 
 

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται: Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Άντρος εξελίσσονται ανεκδιήγητα σε νέους, θλιβερούς και ολέθριους Τσιάμπερλεν και Νταλλαντιέ…

Keywords
Τυχαία Θέματα