Ο Άλβες βάζει τη σφραγίδα του

ΑΕΚ
Ο Βραζιλιάνος σκόραρε για τρίτο φιλικό αποδεικνύοντας ότι θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό των Λαρνακέων

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το χθεσινό τρίτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι στην Πολωνία για την ΑΕΚ απέναντι στην Πογκόν. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν προηγήθηκε με τον Άλβες στο 87’ (το 3ο γκολ του Βραζιλιάνου στα φιλικά) και οι Πολωνοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στις καθυστερήσεις. Ο Δανός τεχνικός χρησιμοποίησε σε ολόκληρο το 90λεπτο τον

υπό δοκιμή Κροάτη τερματοφύλακα Ρόντιτς.

Μόλις στο 4’ η ΑΕΚ έχασε καλή ευκαιρία με τον Τομάς να περνά την κάθετη πάσα στον Κάντε, τον οποίο όμως πρόλαβε την τελευταία στιγμή Πολωνός αμυντικός και πέφτοντας στα πόδια του παραχώρησε κόρνερ.
Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τομάς να δίνει στον Κάντε, τον τελευταίο να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Λαρένα έκανε νέο σουτ ωστόσο οι αντίπαλοι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή τέρματος.

Στο 19’ η Πογκόν έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τον Ρόντιτς να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα μετά από κοντινή κεφαλιά.
Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 37' ο Εγγλέζου έπιασε το μονοκόμματο σουτ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να πέφτει και μαζεύει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Λαρένα εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Καταλά που επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 63’ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Τετέ και μπαλιά στην περιοχή, Άλβες και Μυτίδης δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα να χαθεί καλή ευκαιρία για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν.

Η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου με δράστη τον Άλβες ο οποίος πέτυχε το τρίτο του γκολ σε ισάριθμα φιλικά που έδωσε η ομάδα του μέχρι σήμερα. Προηγήθηκε μπαλιά από τον Κυπριανού και κοντινή κεφαλιά από τον Βραζιλιάνο φορ. Η φάση ξεκίνησε με τον Πολωνό τερματοφύλακα να αποκρούει στο τετ-α-τετ με τον Άλβες.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Πολωνοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (1-1) με τον Ζβόλινσκ να επωφελείται λάθος της αμυντική γραμμής.

Δεν αγωνίστηκε ο Βασίλης Χατζηγιαννακού, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.
Ο Τόμας Κρίστιανσεν παράταξε την ομάδα του με τους: Ρόντιτς, Μαρτσίνιακ (Χαραλάμπους), Μιντίκκη (46’ Ορτίθ), Καταλά (76΄ Κακουλλή), Νίνου (65’ Καστάνα), Μπόλιεβιτς (87’ Κούρτη), Λαρένα (46’ Λαμπάν), Τομάς (Τετέ), Εγγλέζου (46’ Μυτίδη), Μοντέιρο (65’ Κυπριανού), Κάντε (46’ Άλβες).

Keywords
Τυχαία Θέματα