Ο Αλεχάντρο Μπεντόγια ζητά να τερματιστεί η βία με όπλα

Ο αρχηγός της Φιλαδέλφεια Γιούνιον, Αλεχάντρο Μπεντόγια κάλεσε το αμερικανικό κονγκρέσο να κάνει κάτι ώστε να «σταματήσει η βία από πυροβόλα όπλα», φωνάζοντας σε ένα μικρόφωνο μετά το γκολ που σημείωσε στην νίκη της ομάδας του με 5-1 επί της DC Γιουνάιτεντ.   

Ο Μπεντόγια έκανε την έκκληση μετά το θάνατο 29 ατόμων σε δύο δολοφονικά περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς σε Τέξας και Οχάιο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Κονγκρέσο,

κάνε κάτι τώρα. Βάλτε τέλος στη βία από πυροβόλα όπλα» είπε ο 32χρονος Μπεντόγια.

Ο Αμερικανός άσος, σημείωσε το πρώτο τέρμα του αγώνα στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ.

Το περιστατικό των πυροβολισμών που συνέβησαν σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας, είναι το όγδοο πιο θανατηφόρο στη σύγχρονη Ιστορία των ΗΠΑ και έχει αναζωπυρώσει την συζήτηση για τους νόμους περί πυροβόλων όπλων, τα δικαιώματα των ιδιοκτητών όπλων στις ΗΠΑ, την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία.

Το Gun Violence Archive, το οποίο κατατάσσει μαζικούς πυροβολισμούς στις ΗΠΑ, όταν τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι πυροβολούνται ή σκοτώνονται, υποστηρίζει πως τα σχετικά περιστατικά έχουν φθάσει μέχρι τώρα, εφέτος, στα 251!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «το μίσος δε έχει θέση» στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι «ίσως πρέπει να γίνουν περισσότερα» για να αποτραπούν οι πυροβολισμοί.

«Το να ξαναβλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι παράλογο και δεν πρόκειται να καθήσω και να παρακολουθήσω τέτοια περιστατικά χωρίς να πω κάτι» δήλωσε ο Μπεντόγια σε συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα.

«Πριν από αθλητής και ποδοσφαιριστής είμαι άνθρωπος. Εχω παιδιά, δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που αισθάνεται με τον ίδιο τρόπο» τόνισε ο Μπεντόγια και συνέχισε: «Κάτι πρέπει να γίνει. Έχουμε φτάσει σε σημείο να είμαστε μουδιασμένοι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα