Ο αγώνας συνεχίζεται, είπε η Επαρχος Πάφου στο μνημόσυνο ηρώων Μαραθούντας

Ο αγώνας για την ελευθερία και τη Δημοκρατία συνεχίζεται, είπε σήμερα η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, μιλώντας στο μνημόσυνο των ηρώων της Μαραθούντας Γιαννάκη Σιαμμά, Κυριάκο Λεωνίδα και Χριστόδουλο Δημητρίου, στο οποίο προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. 

H κ. Λάμπρου σημείωσε πως οφείλουμε να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου, να ζήσουν πλέον σε συνθήκες, ειρήνης, και ελευθερίας στα πλαίσια της βιώσιμης και δίκαιης λύσης. Είναι χρέος

είπε όχι μόνο προς τους ίδιους τους ήρωες αλλά αυτοσεβασμός η τιμή προς τους άξιους της πατρίδος μας, προσθέτοντας πως η απόδοση τιμής στους ήρωες των αγώνων του λαού μας είναι οφειλόμενη και  διαχρονική επιταγή. 

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως οι ήρωες Γιαννάκης Σιαμμάς, Κυριάκος Λεωνίδα και Χριστόδουλος Δημητρίου με τη δράση τους έγιναν παράδειγμα και καθοδηγητικός φάρος τόσο για τη σημερινή όσο και για τις επόμενες γενιές, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στον αγνοούμενο της κοινότητας, Χαράλαμπο Φτερούδη.

Πρόσθεσε πως σήμερα θυμόμαστε την ιστορική αντίσταση των ελευθέρων λαών και ιδιαίτερα την αντίσταση του έθνους των Ελλήνων, την ιστορική αντίσταση των Κυπρίων του 1964 , καθώς και τους αγώνες εναντίον της εισβολής του 1974 και γενικά τις θυσίες των Κυπρίων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Απονέμουμε για αυτό, είπε, τα εύσημα στο κοινοτικό συμβούλιο και στο Σύνδεσμο Αποδήμων  Μαραθούντας για τη συνέχιση της πατριωτικής τους πρωτοβουλίας που συντηρεί μέσα στο χρόνο τα μηνύματα της θυσίας των ηρώων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα