Ο P. Solberg είναι ο "Βασιλιάς" του RallyCross

Από την εποχή που πρόσφερε απλόχερα θέαμα στο κοινό στις ειδικές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ο Petter Solberg ήταν από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπητούς οδηγούς.

Από την εποχή που πρόσφερε απλόχερα θέαμα στο κοινό στις ειδικές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ο Petter Solberg ήταν από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπητούς οδηγούς. Μπορεί εδώ και κάποια χρόνια να έχει αποχωρήσει από τον στίβο των Ράλι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει βγει στη... σύνταξη.

Ανήσυχο

πνεύμα ο Νορβηγός, συνεχίζει την καριέρα του σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σπορ που χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους. Κι αν μάλιστα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, πολύ σύντομα ίσως ξεπεράσει σε δημοφιλία το WRC...

To World Rallycross Championship που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της FIA, ή World RX όπως είναι ευρύτερα γνωστό, είναι άκρως εντυπωσιακό προσφέροντας πλούσιο θέαμα στο κοινό που διψά για μάχες ρόδα με ρόδα, επαφές και φυσικά πανίσχυρα αγωνιστικά που διαθέτουν 4κίνηση, αποδίδουν περί τους 600 ίππους και χρειάζονται λιγότερα από 2" (μόλις 1,9" για την ακρίβεια) για τη διαδικασία του 0-100km/h!!! Και όλα αυτά φυσικά χωρίς να είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά καλούδια που διευκολύνουν τη ζωή των οδηγών.

Σε αυτό το στίβο αγώνων, λοιπόν, που διεξάγονται σε μεικτές επιφάνειες, ο "Hollywood" είναι ο απόλυτος κυρίαρχος έχοντας κατακτήσει τον τίτλο και στις δύο πρώτες σεζόν του νεοσύστατου θεσμού.

Είναι μάλιστα ο πρώτος και ο μοναδικός μέχρι σήμερα οδηγός που έχει καταφέρει να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόσο στο WRC (το 2003 με τη Subaru) όσο και στο RallyCross (2014 &2015).

«Είναι ένα φανταστικό σπορ και είναι απίστευτο που κατάφερε να στεφθώ για δεύτερη συνεχή χρονιά Πρωταθλητής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι' αυτό την ομάδα που εργάστηκε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο 41χρονος Νορβηγός που εξασφάλισε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Αργεντινή.

«Δεν είναι εύκολο να κατακτάς δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο World RX. Βασικά, τίποτα δεν είναι εύκολο και σίγουρο σε αυτό το Πρωτάθλημα. Το RallyCross είναι γεμάτο από ταλαντούχους οδηγούς και φέτος δυσκολευτήκαμε αρκετά είναι η αλήθεια. Το πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτω μια φανταστική ομάδα και μια οικογένεια που με στηρίζει πάντα», πρόσθεσε ο 41χρονος οδηγός.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Solberg οδήγησε ένα Citroen DS3. Ο απολογισμός του σε σύνολο 13 αγώνων ήταν τρεις νίκες (Hockenheimring, Lydden Hill και Barcelona), ενώ είχε άλλες πέντε παρουσίες στο βάθρο (τρεις στη 2η θέση &δύο στην 3η).

Πηγή: Sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα