Ο Laurent Fabius Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του EUC

Μια εμβληματική προσωπικότητα της γαλλικής πολιτικής ζωής και του νομικού κόσμου της Ευρώπης θα τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς (Laurent Fabius), θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, στις 11:00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θα παραστούν εκπρόσωποι της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, αλλά και εκπρόσωποι του διπλωματικού κόσμου.

Ο κ. Φαμπιούς είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα του γαλλικού δημόσιου βίου. Διετέλεσε Πρωθυπουργός, δύο φορές Πρόεδρος της Βουλής καθώς και Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, θα αναγορεύσει τον κο Φαμπιούς σε Επίτιμο Διδάκτορα ενώ ο Κοσμήτορας, Δρ Κωνσταντίνος Τσιμάρας θα αναγνώσει το ψήφισμα της Νομικής Σχολής. Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου και πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Φαμπιούς θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Προστατεύοντας το Περιβάλλον: οι ευθύνες μας έναντι της παρούσας και της μελλοντικής γενιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα