Ο «Bill Gates της Τουρκίας» & οι «μυστηριώδεις σχέσεις» με σύμβουλο Τραμπ

Νέα εντάλματα έρευνας κατά του Roger Stone, στενού συμβούλου του Προέδρου Donald Trump, «αποκαλύπτουν μερικές μυστηριώδεις συνδέσεις με την Τουρκία, η σημασία των οποίων δεν έχει απόλυτα ξεκαθαριστεί». 

Σύμφωνα με αναφορά του Ilhan Tanir στην «Ahval», τα μηνύματα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα παρουσιάζουν τον Stone να προσπαθεί να αποκτήσει «καταστροφικές πληροφορίες» που κατείχε η τουρκική κυβέρνηση. 

Σε e-mail του προς τον γνωστό συνωμοσιολόγο σχολιαστή Jerome Corsi στις 24 Σεπτεμβρίου του 2016, ο

Stone έγραφε πως «θα έχω πολύ περισσότερα για την Τουρκία» και χρειαζόταν ένα ασφαλές κανάλι επικοινωνίας για «πολύ ευαίσθητα πράγματα». 

Στην απάντησή του ο Corsi ανέφερε, σύμφωνα με τα έγγραφα, πως «έχουμε ένα ασφαλές κανάλι μέσω του Roger. Τον είδα στην Νέα Υόρκη την περασμένη Παρασκευή και του μίλησα ξανά σήμερα.»

Στην ανταπάντησή του ο Stone ανέφερε: «Περιμένω το μυστικό αρχείο... Ελπίζω να είσαι καλά. Δεν μπορώ να περιμένω την τηλεμαχία. Ελπίζω να "μεταδίδουμε" τον Reagan!» με τον Corsi να λέει «κράτα με ενήμερο για το αρχείο». 

Σε μια μετέπειτα συνάντηση με τους ανακριτές, επισημάνθηκε ότι αυτή η συνομιλία αφορούσε πιθανές προσβλητικές πληροφορίες που προσπαθούσε ο Stone να εξασφαλίσει από την Τουρκία, σύμφωνα με τα έγγραφα. 

Ο Stone καταδικάστηκε πέρσι ως αποτέλεσμα της έρευνας του Robert Mueller του FBI για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της προεκλογικής εκστρατείας Trump. 

Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα που κυκλοφόρησαν, ο Stone περίμενε μερικές σοβαρές πληροφορίες για έναν αντίπαλο του Τραμπ. Αναφέρεται επίσης ότι ανέμεναν από τον «Bill Gates της Τουρκίας» να εξαπολύσει «μια ισχυρή εκστρατεία για τον Donald Trump». 

Στα έγγραφα δεν διευκρινίζεται ποιος είναι ο «Bill Gates της Τουρκίας», ούτε υπάρχει κάποιος στην χώρα γνωστός με αυτό το όνομα. Όπως σημειώνει η «Ahval», δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον αναφέρονται τα έγγραφα. 

Η Τουρκία εμφανίζεται στην σελίδα 12 των εγγράφων σε μια συνομιλίας που περιλαμβάνει το γνωστό ψευδώνυμο «Guccifer 2.0», ένας χάκερ που η Κοινότητα Πληροφοριών των ΗΠΑ λέει πως επιχειρούσε εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης για την διασπορά των χακαρισμένων e-mail της Hillary Clinton, με σκοπό να πληγεί η υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ

Ο Guccifer 2.0 ρώτησε εάν το άγνωστο αρχείο επρόκειτο να κυκλοφορήσει για να λάβει την απάντηση «ναι. Το πραξικόπημα στην Τουρκία μας καθυστέρησε μερικές μέρες. Διαφορετικά, είναι όλα έτοιμα.» Ο Guccifer ρώτησε «λοιπόν, είσαστε έτοιμοι να το κυκλοφορήσετε;» για να λάβει την απάντηση «αυτήν την βδομάδα».  

Δεν κατέστη σαφές γιατί το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 ανέβαλε την κυκλοφορία του μυστηριώδους αρχείου. Σε ένα έγγραφο πάντως, αναφέρεται πως «η Τουρκία είναι υπέρ του Τραμπ». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan έφτασε στην Νέα Υόρκη για την 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 24 Σεπτεμβρίου 2016, την ίδια δηλαδή ημέρα που ο Stone υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει «ένα εκρηκτικό αρχείο» για την αντίπαλο του Τραμπ

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Michael Flynn ομολόγησε ενοχή το 2017 ότι είπε ψέματα στο FBI κατά τη διάρκεια της έρευνας του Mueller

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανοϊρανός επιχειρηματίας Bijan Rafiekian, γνωστός και ως Kian, πρώην συνέταιρος του Flynn, κρίθηκε ένοχος πως με το «Flynn Intel Group» διενεργούσε λόμπινγκ για λογαριασμό της Τουρκίας το 2016. Όπως καταλήγει η «Ahval», ο δικαστής απέρριψε την υπόθεση. 

Σε άλλο άρθρο των Kyle Cheney και Josh Gerstein στο «Politico», αναδεικνύονται έγγραφα που φέρουν τον Roger Stone να είναι σε επαφή με «κατά τα φαινόμενα, υψηλόβαθμους ισραηλινούς αξιωματούχους», προσπαθώντας να διευθετήσει συναντήσεις με τον Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. 

Σε μια άλλη δέσμη μηνυμάτων του 2017 πως ο Stone βρισκόταν σε επαφή και με τον Julian Assange των «Wikileaks» στον οποίο ανέφερε πως ήταν «η μόνη του ελπίδα για χάρη από τον πρόεδρο σε περίπτωση έκδοσής και δίωξής του στις ΗΠΑ». 

Αν και δεν κατηγορήθηκε για τις επαφές του με τον Assange, ο Stone φαίνεται να προσπαθούσε να πιέσει τον τελευταίο να αποδεσμεύσει πληροφορίες που θα υπέσκαπταν την υποψηφιότητα της Hillary Clinton.  

Διαβάστε επίσης: 

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Αντικρούει έκθεση ΗΠΑ για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθερίες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Χαφτάρ &Αίγυπτος θέλουν να επιβάλουν χούντα στη Λιβύη

Οι Πύργοι Τραμπ στην Τουρκία επηρεάζουν στάση ΗΠΑ σε Συρία; (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα... πλανητάρχης «βλέπει» Κυπριακό

Keywords
Τυχαία Θέματα