Ντρίπλα στη Δημαρχία Λευκωσίας με Νίκο Τορναρίτη

Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους, αν όχι τον πιο δημοφιλή Δήμο. Αυτόν της Λευκωσίας. Εκεί λοιπόν που όλα έδειχναν Ανδρέα Κωνσταντίνου και Χαράλαμπο Πετρίδη ως τους Συναγερμικούς διεκδικητές, μπήκε «σφήνα» το όνομα του Νίκου Τορναρίτη.

Ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ φαίνεται πως τυγχάνει αποδοχής τόσο από ΔΗΠΑ όσο και από υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΗΚΟ και με αυτό το όνομα μάλλον «απαλείφονται» οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για στήριξη τόσο του νυν Δημάρχου Αγλαντζιάς όσο και του τέως Υπουργού Άμυνας.

Τα

ονόματα που φιγουράρουν στις συζητήσεις ως φαβορί για από κοινού στήριξη, σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ, είναι του Βασίλη Δημητριάδη πρώην υφυπουργού ναυτιλίας στην περιφέρεια Λεμεσού,  του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη Λευκωσία και του Χρίστου Τσίγκη στον Δήμο Στροβόλου.

Η χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, όπου θα λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις αναβλήθηκε, ώστε να δοθεί χρόνος για διαβουλεύσεις, εν αναμονή και των αποφάσεων του ΔΗΚΟ.

Επί τάπητος τέθηκε χθες το μεσημέρι η στρατηγική για τις εκλογές στη συνάντηση της Προέδρου του ΔΗΣΥ τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ.

Συμπόρευση αναμένεται και σε μεγάλο αριθμό αντιδημάρχων.

Ανοικτό και το ενδεχόμενο, συνεργασίας ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ , σε μεμονωμένους Δήμους και περιφέρειες με τους υποψήφιους που διαρρέουν ως φαβορί να είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Υγείας, Χρίστος Πατσαλίδης για την περιφέρεια Πάφου και ο Ανδρέας Βύρας για τη Δημαρχία Λάρνακας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαβουλεύσεις σε ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, ενώ εντείνονται τα σενάρια περί συνεργασία των δύο κομμάτων σε μεγάλη κλίμακα.

Ανάμεσα σε ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ φαίνεται να υπάρχει μεγάλη απόσταση ακόμα, σύμφωνα με την εφημερίδα φιλελεύθερος παρότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα