Ντομπρόβσκις για Ελλάδα: Η πρόοδος δεν είναι ικανοποιητική

Οι συνομιλίες με την Αθήνα πρέπει να ολοκληρωθούν κατά τον Μάιο ή κάπου εκεί δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD προσθέτοντας ότι δεν περιμένει μία συμφωνία στις τεχνικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τον Απρίλιο (και οι συνομιλίες μπορεί να συνεχισθούν μέχρι τον επόμενο μήνα, και, άρα, μετά την προθεσμία της 30ής Απριλίου).

Τόνισε ότι είναι

σημαντικό όλες οι πλευρές, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, να παραμείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται. Η πρόοδος δεν είναι ικανοποιητική», είπε.

Καθοριστική για τη διαπραγμάτευση είναι η σημερινή συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ που προσδιορίστηκε για τις 3 και μιση ώρα Ελλάδας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Πολιτική απόφαση το αν η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, εκτίμησε από το Παρίσι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης, μετά την τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group και ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή.

Ο κ. Θεοχαράκης ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα πολλές διαφωνίες με τους εταίρους, με κυριοτερες το ασφαλιστικό σύστημα και τα εργασιακά, με αιχμή τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε δε ότι είναι θέμα απόφασης αν η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τις θέσεις των εταίρων.
Υπογράμμισε πως οι προσπάθειες για σύγκλιση θα πρέπει να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

«Αν μέχρι τις 11 Μαΐου δεν έχουμε συμφωνία, πρέπει να γίνει δημοψήφισμα» δήλωσε την Πέμπτη ο Κώστας Χρυσόγονος.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα