Ντεπάι: Ο επόμενος με το θρυλικό Νο7 (pics)

Ο Μέμφις Ντεπάι έκανε πράγματα και θαύματα απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ και ήδη στο Μάντσεστερ, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, σκέφτονται ότι βρήκαν τον επόμενο θρυλικό Νο7 της ομάδας.

Δεν υπάρχει άλλος αριθμός φανέλας που να είναι τόσο πολύ συνυφασμένο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τον τεράστιο Τζορτζ Μπεστ μέχρι τους Κοαντονά, Μπέκαμ και πιο πρόσφατα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Όλοι τους μεγαλούργησαν στο «Ολντ Τράφορντ» με το 7 στην πλάτη. Εν έτη 2015 ένας νεαρός Ολλανδός, ο

21χρονος Μέμφις Ντεπάι, ήρθε να προκαλέσει ξανά συγκινήσεις και συνειρμούς.

Ποδοσφαιρική παράσταση

Ο προερχόμενος από την Αϊντχόφεν Ολλανδός στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» εντυπωσίασε πετυχαίνοντας δύο γκολ στη νίκη με 3-1 επί της Μπριζ και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν να ονειρεύονται. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε την Κλαμπ Μπριζ για τα πλέι οφ του Chmapions League και ήθελε να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης. Σε μια βραδιά που αναμενόταν εορταστική το αυτογκόλ του Κάρικ ήρθε να μαζέψει σύννεφα πάνω από το «Ολντ Τράφορντ».

Οι Βέλγοι όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Ντεπάι. Πέντε λεπτά μετά το το αυτογκόλ ξεκίνησε το προσωπικό show του Ολλανδού. Αρχικά κατάφερε να ισοφαρίσει όταν δεχόμενος την μπαλιά του Κάρικ από τα αριστερά πέρασε την μπάλα πάνω από τον αμυντικό της Μπριζ και κινούμενος παράλληλα μέσα στην μεγάλη περιοχή των Βέλγων και με έξι αντιπάλους μπροστά σούταρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Μέμφις αποφάσισε να κάνει άλλη μια μαγεία και ξανά από τα αριστερά και αφού άδειασε έναν αντίπαλο με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, θυμίζοντας ένα από τα χαρακτηριστικά γκολ του Τιερί Ανρί. Η προσωπική του παράσταση όμως δεν είχε τελειώσει εκεί αφού στις καθυστερήσεις έδωσε ασίστ στον Φελαϊνί. Με τα πολλά η Γιουνάιτεντ πέτυχε άλλο ένα γκολ στις καθυστερήσεις και πλέον απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για την είσοδο στους ομίλους.

Αποθέωση παντού

Αυτή ήταν η τρίτη εμφάνιση του Ντεπάι στην Αγγλία και χωρίς αμφιβολία η καλύτερη. Στα δύο προηγούμενα ματς με Τότεναμ και Άστον Βίλα ο Ολλανδός είχε δείξει δείγματα του ταλέντου του χωρίς όμως να έχει κάποιο γκολ ή κάποια ασίστ. Η χθεσινή του εμφάνιση όμως ανάγκασε όλους στο Νησί να ασχοληθούν μαζί του. Από τους οπαδούς μέχρι τους συμπαίκτες αλλά και τον προπονητή του. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πλημμύρισαν από αποθεωτικά σχόλια για τον 21χρονο άσο-αν και κάποιοι κακεντρεχείς τόνισαν ότι οι προηγούμενοι κάτοχοι του Νο7 θα καταλήξει σε λίγα χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ίδιο αποθεωτικός ήταν και ο προπονητής του Λουίς Φαν Γκάαλ. «Όταν σκοράρεις είσαι ήρωας. Θα ήθελα να του δώσω ένα φιλί σήμερα γιατί όταν πετυχαίνεις δύο γκολ και έχεις και μια ασίστ, το λιγότερο που μπορείς να χαρακτηριστείς είναι ήρωας. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτόν γιατί ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται τέτοιες εμφανίσεις. Ελπίζω πως θα συνεχίσει έτσι του έχω εμπιστοσύνη». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συμπαίκτες του με τον Λουκ Σο, ο παρτενέρ του στα αριστερά, να τονίζει: «Φυσικά και είμαι χαρούμενος γι αυτόν. Ελπίζω να σκοράρει και άλλα γκολ. Νομίζω πως η συνεργασία μας αρχίζει και δένει. Έχουμε παίξει κάποια παιχνίδια μαζί και νομίζω πως αρχίζω να καταλαβαίνω τον τρόπο παιχνιδιού του. Είναι φανταστικό να αγωνίζεσαι μαζί του».

Το κεφάλι κάτω

Αντίθετα, ο ίδιος προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και μάλιστα στις δηλώσεις εμφανίστηκε δυσαρεστημένος(!) που δεν κατάφερε να πετύχει χατ τρικ. «Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και που νικήσαμε, αλλά θα πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι λίγο απογοητευμένος επειδή θα μπορούσα να είχα σημειώσει χατ τρικ». Το ντεμπούτο του Ντεπάι έφερε στις μνήμες ένα άλλο ντεμπούτο στο Champions League, αυτό του Γουέιν Ρούνεϊ το 2004 όταν απέναντι στην Φενέρμπαχτσε είχε σημειώσει χατ τρικ στη νίκη με 6 -2. Βέβαια, αυτή την στιγμή η επιθετική δεινότητα του Ρούνεϊ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα (πρώην παίκτες της Γιουνάιτεντ σε σχόλια τους τόνιζαν ότι ο Άγγλος άσος δεν ήταν στο απαιτούμενο επίπεδο) και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Ντεπάι θα γίνει η νέα αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ.

Μπορεί ο αγώνας της Τρίτης να μην ήταν καν στους ομίλους του Champions League ή κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, αλλά και μόνο το γεγονός ότι αποχώρησε από το γήπεδο σκεπτόμενος τις ευκαιρίες που έχασε φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο για την επιθυμία του και πως θα χτίσει πάνω σε αυτή την εμφάνιση για μελλοντικές επιτυχίες. «Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος και εμένα αυτό μου αρέσει. Θα πρέπει να γνωρίζεις τι είσαι ικανός να κάνεις και αν υπάρχει επιθυμία να γίνεις ακόμα καλύτερος. Αυτό ακριβώς είναι ο Μέμφις».

Το σίγουρο είναι ότι την Τρίτη ο Ντεπάι έδειξε δείγματα του ταλέντου του, αλλά και η αντίδρασή του μετά το τέλος του αγώνα δείχνει την αδιαμφισβήτητη επιθυμία του να συνεχίσει να βελτιώνεται. Αυτή η ποιότητα ήταν που οδήγησε στο βήμα παραπάνω πέρα από το ξεκάθαρο ταλέντο τους, τόσο τον Ρονάλντο όσο και τον Μπέκαμ και οι δύο σταρ αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για τον νεαρό Ολλανδό.

Keywords
Τυχαία Θέματα