Νταβούτογλου και κεμαλιστές κατά Ερντογάν για τον περί αμνηστίας νόμο

Σύμφωνα με τη Sözcü (10.04.20), ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Τουρκία Οζγκιούρ Οζέλ, σε διάσκεψη Τύπου που έδωσε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, επέκρινε έντονα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν για τον περί αμνηστίας νόμο υποστηρίζοντας ότι θα επωφεληθούν και θα αποφυλακιστούν αυτοί που θα πάρουν ρουσφέτι ενώ οι συγγραφείς και οι ποιητές θα παραμείνουν στις φυλακές. «Θα αποφυλακιστούν αυτοί που θα πάρουν ρουσφέτι και οι συγγραφείς θα παραμείνουν στις φυλακές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν είναι δικαιοσύνη αυτό.

Αν αυτό το νομοσχέδιο υπήρχε πριν 21 χρόνια, ούτε ο Έρντογαν θα μπορούσε να επωφεληθεί», υποστήριξε ο Τούρκος Βουλευτής, σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών. 

Πρόσθεσε ότι γνωστά ονόματα δημάρχων και ποιητών που συνελήφθησαν επί διακυβέρνησης Έρντογαν και βρίσκονται στις φυλακές δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν. «Φυσικά, δεν θα υπάρξει αμνηστία για γνωστά ονόματα όπως ο Μουσταφά Μπαλμπάϊ, ο Τουντζάϊ Οσκάν, ο Ενγκίν Αλάν, ο Μεχμέτ Χαμπεράλ, ο Αλί Ταλάτ, ο Κουτντισσί Οκκίρ, ο Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο Νετζμεττίν Έρμπακαν κλπ», είπε. 

Επίσης, σύμφωνα με τη Sözcü (10.04.20), σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Πρόεδρο του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούντογλου επέκρινε έντονα το πακέτο για την αμνηστία ρωτώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Έρντογαν γιατί αυτοί που στηρίζουν την ελευθερία της έκφρασης δεν θα επωφεληθούν από την αμνηστία ενώ αυτοί που κατηγορούνται για ατασθαλίες και άλλα εγκλήματα θα εξαιρεθούν. Διερωτήθηκε επίσης αν αυτός ο νόμος είναι ένα μέτρο κατά της πανδημίας ή συγκαλυμμένη αμνηστία που θα δοθεί χωρίς διαφάνεια και χωρίς αρχές.

Ο Νταβούντογλου πρόσθεσε ότι η πρόταση για αμνηστία έγινε αφού προαποφασίστηκε ποιοι θα αποφυλακιστούν και ποιοι θα παραμείνουν στις φυλακές. 

Διαβάστε επίσης: 

Κατηγορίες κατά Ερντογάν για φίμωση δημοσιογράφων - Συλλήψεις για αναρτήσεις

Τουρκία: Αντιδράσεις για αποφυλάκιση 90000 εγκληματιών αλλά όχι δημοσιογράφων

Χιλιάδες τρομοκράτες, διακινητές, βιαστές &φονιάδες θα αποφυλακίσει η Τουρκία

Τουρκία: Έκλεισαν 15 ΜΜΕ με την κατηγορία ότι «σχετίζονται με τρομοκρατία»

Ερντογάν: Ανέβασε τις «μετοχές» του με τον κορωνοϊό

Keywords
Τυχαία Θέματα