Ν.Σαρκοζύ: "Η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση"

Πολύ έντονα εναντίον στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τάχθηκε ο Νικολά Σαρκοζύ, σε συνέντευξη του στο κανάλι iTele.

Ο πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας και επικεφαλής του Γαλλικού αντιπολιτευόμενου κόμματος, Νικολά Σαρκοζύ, δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει καμιά θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε ιστορικά ούτε οικονομικά». Η Τουρκία, συνέχισε, «είναι λιγότερο Ευρωπαϊκή χώρα από ότι η Ρωσία».

Σύμφωνα πάντα με τον Σαρκοζύ, η Τουρκία αποτελεί απλά γέφυρα μεταξύ

Ασίας και Ευρώπης και τίποτα περισσότερο. Εξήγησε ότι πάντα είχε αυτή την άποψη, και αποτελεί για τον ίδιο κοινή λογική.

Παράλληλα όπως τόνισε «Τους χρειαζόμαστε, είναι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ. Μέχρι εκεί όμως».

Το ζήτημα για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας δεν είναι μόνο γεωγραφικό. Το κύριο αρνητικό στοιχείο σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας αποτελούν οι πολιτικές και οι πρακτικές τις οποίες ακολουθεί ως χώρα η Τουρκία, ιδιαίτερα στη μεταχείριση δημοσιογράφων και ελευθεροτυπίας, αλλά και ενάντια στους Κούρδους Πολιτικές, που όπως λέει, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κλείνοντας ο Νικολά Σαρκοζύ είπε ότι «Οποιοσδήποτε θέλει την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ απλά θέλει το «θάνατο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γαλλία είχε μπλοκάρει Σαρκοζύ το ενταξιακό κεφάλαιο 33, το οποίο και θα ανοίξει μετά από της Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα