Ν.Παπαδόπουλος:Η Ε.Ε πρέπει να δείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της

Ως θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος το γεγονός ότι η Ε.Ε, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένες εισηγήσεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, καλεσμένος στις «Τομές στα Γεγονότα», σημείωσε ότι αυτό που αναμένουμε να ακούσουμε την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι απόφαση για κυρώσεις.

Όπως σημείωσε, οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί εδώ και καιρό, όμως αυτή την στιγμή πρέπει να φύγουμε από τις προειδοποιήσεις, τις οποίες η Τουρκία αγνόησε παντελώς

και πρέπει η Ε.Ε να προχωρήσει στην υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων.

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, πρέπει να είναι περιοριστικά, νομικά, διπλωματικά και οικονομικά εναντίον του προσωπικού που συνεργάζεται με την Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις εντός της κυπριακή ΑΟΖ.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις την Παρασκευή για μέτρα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας αλλιώς θα έχουμε μια παταγώδη αποτυχία», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, τόνισε ότι τα όσα τεκεταίνοτναι στην κυπριακή ΑΟΖ αφορούν το κύρος της ίδιας της Ε.Ε. Παράλληλα, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διασυνδεθούν τα ενεργειακά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

Αυτή την στιγμή έχουμε ένα μοναδικό ερώτημα, τόνισε, κι αυτό είναι κατά πόσο θα προστατεύσουμε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ε.Ε, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, πρέπει εμπράκτως να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο όπως έπραξε και με την Ρωσία στην περίπτωση της Κριμαίας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν διεκδικεί την ΑΟΖ για τους Τ/κ αλλά για την ίδια και ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα υπεράσπισης των συμφερόντων της άλλης κοινότητας.

Ερωτηθείς για την είδηση περί «μυστικού δείπνου» ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και του κ. Οζερσάι, δήλωσε ότι Κυπριακό δεν είναι κοινωνικό πρόβλημα αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής και συνεπώς, αυτές οι συναντήσεις δεν βοηθούν στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα