Ν.Παπαδόπουλος: Ο ΠτΔ "έβαλε στο ψυγείο" το φυσικό αέριο

«Στο ψυγείο» έβαλε ο κ. Αναστασιάδης το φυσικό αέριο, με την Αίγυπτο να εκφράζει πλέον αμφιβολίες ως προς την ειλικρίνειά μας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα, ο κ.Παπαδόπουλος ανέφερε, ότι αν υπάρχει μια πιθανότητα να αξιοποιήσουμε το ΦΑ στο κοίτασμα στο τεμάχιο Αφροδίτη, αυτό θα γίνει με την Αίγυπτο.

Ωστόσο,

πρόσθεσε, μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει παγώσει όλες τις διαδικασίες αξιοποίησης ΦΑ. Κι ενώ υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα, καμία συμφωνία με την Αίγυπτο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την απουσία του Προέδρου Αναστασιάδη στην τελετή διάνοιξης της νέας διώρυγας του Σουέζ, ο κ.Παπαδόπουλος αναρωτήθηκε τι πιο σημαντικό είχε να κάνει, από το να πάει και να δηλώσει την ειλικρινή διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να βοηθήσει την Αίγυπτο στις προσπάθειες ανάπτυξής της.

Αυτά, είπε, είναι ενδεικτικά της απουσίας και έλλειψης εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «όλοι θεωρούν ότι ‘βάλαμε στο ψυγείο’ το ΦΑ και περιμένουμε να μας δώσει η Τουρκία την έγκριση της».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ χαρακτήρισε πολύ αρνητική εξέλιξη την μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, μέσω αγωγού καθώς όπως είπε εμπεδώνει την απόλυτη εξάρτηση των κατεχομένων εδαφών μας με την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα