Ν.Παπαδόπουλος: Η κυβέρνηση δεν διεκδίκησε ποτέ έδρα ΕΟΦ

Για εμπαιγμό του λαού από την κυβέρνηση αναφορικά με την διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων κάνει λόγο το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους πολίτες με προκλητικό τρόπο. Αυτήν τη φορά, αναφορικά με τη διεκδίκηση μεταστεγάσεως στην Κύπρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, δια στόματος μάλιστα του κ. Νίκου Αναστασιάδη,

δεν κατατέθηκε ποτέ αίτημα διεκδίκησης για φιλοξενία στην Κύπρο του εν λόγω Οργανισμού. Μάλιστα, στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να καλύψει τα αδικαιολόγητα, ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος δεν πληροί συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια.

Τονίζουμε ότι αίτημα για τη διεκδίκηση μεταστεγάσεως του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, υπέβαλαν 19 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου και χώρες πολύ μικρότερες σε μέγεθος και σε υποδομές από την Κύπρο, όπως η Μάλτα.

Καλούμε την κυβέρνηση να μας απαντήσει:

Ποιος έλαβε μια τέτοια απόφαση, η οποία άφησε την Κύπρο έξω από μια ευκαιρία επένδυσης που θα απόφερε πολλαπλά κέρδη σε αρκετούς τομείς της οικονομία μας. Αλλά και την ευκαιρία να καταστεί ο ρόλος της χώρας μας, ως ισότιμος, με τα άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ποιος καθόρισε και με ποια διαδικασία έγινε ο προ-αποκλεισμός της Κύπρου", αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα