Νουρής-μεταναστευτικό: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές μεθοδεύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεταναστευτικό, ο έλεγχος όσων εισέρχονται στην ουδέτερη ζώνη και οι πιθανοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού Εσωτερικών στη Νέα Υόρκη.

Ο Νίκος Νουρής ζήτησε τόσο από τον Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, όσο και από τον Γενικό Γραμματέα για την ειρήνη, την έμπρακτη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών.

«Ζητήσαμε την έμπρακτη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών μέσω της ειρηνευτικής δύναμης,

στον τρόπο ελέγχου όσων εισέρχονται στην ουδέτερη ζώνη με προφανή πρόθεση να διέλθουν της πράσινης γραμμής και να εισέλθουν στα ελεγχόμενα εδάφη από την Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Οι δύο αξιωματούχοι έδειξαν να κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία και εκφράστηκε πρόθεση, να μελετηθεί η πιθανότητα παροχής βοήθειας.

«Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι κάτι το οποίο θα μελετηθεί. Εμείς από τη δική μας πλευρά, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα θέλαμε την ειρηνευτική δύναμη να ελέγχει κατά τον ίδιο τρόπο όπως ελέγχει την είσοδο των Κυπρίων στην ουδέτερη ζώνη να γίνεται ο ανάλογος έλεγχος για όσους έρχονται από τα κατεχόμενα»
Ο υπουργός εσωτερικών κατήγγειλε τις τουρκικές μεθοδεύσεις στο μεταναστευτικό και παράλληλα τόνισε πως φέτος έγιναν 4,600 επιστροφές, την ώρα που ήδη είχαν αφιχθεί 15.000 καινούργιοι αιτούντες ασύλου.

Διαβάστε ακόμη: Άφιξη μεταναστών τα ξημερώματα - Χειροπέδες στον 19χρονο διακινητή

Keywords
Τυχαία Θέματα