Νουρής για ΥΚΕ Λακατάμειας: Το ΥΠΕΣ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση

Στο Ράδιο Πρώτο μίλησε το πρωί της Τρίτης το Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων, τα γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά στο ΥΚΕ της Λακατάμιας.

Ο κ. Νουρής κληθείς να σχολιάσει την εντύπωση δημιουργείται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ενδιαφέρεται και το πρόβλημα μεταφέρεται στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ανέφερε ότι είναι μία ενιαία Κυβέρνηση. 

Διαβάστε επίσης: Οργή κατοίκων Λακατάμειας: «Τους βρίσκουμε να κάθονται στα τραπέζια μας» (vid)

«Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία απολύτως

σχέση με το συγκεκριμένο θέμα γιατί πολύ απλά αφορά τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Όμως θέλω να υπεραμυνθώ του Υφυπουργείου και να πω το εξής το Υφυπουργείο λειτουργούσε στον συγκεκριμένο χώρο για αρκετό διάστημα, όσο οι αριθμοί της προσέλευσης ήταν μικροί δεν υπήρχαν προβλήματα, όταν οι αριθμοί έγιναν αυτοί που έχουμε σήμερα, γιατί τα προβλήματα είναι ποσοτικά πλέον, εξαιτίας του αριθμού έχει υπάρξει πρόβλημα» υπογράμμισε.

Σημείωσε επίσης ότι σήμερα θα υπάρξει μία συνάντηση στο Υφυπουργείο Πρόνοιας που συζητείται το ενδεχόμενο λήψης συγκεκριμένων μέτρων, ένα από αυτά είναι και το ενδεχόμενο καταχώρησης των αιτήσεων τους στο Πουρνάρα, μία εισήγηση η οποία διαβιβάστηκε εχθές αν έχει ένσταση το Υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Δηλώνουν ανύπαρκτες οδούς για να πιάσουν επίδομα – «Υπάρχει κύκλωμα..»

«Βεβαίως και δεν υπάρχει ένσταση όμως με κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να συζητηθούν. Η υπερφόρτωση του Πουρνάρα είναι συγκεκριμένη και πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση του συγκεκριμένου κέντρου» τόνισε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στο Υφυπουργείο και σας διαβεβαιώ ότι γνώμονας όλων μας είναι να απαμβλύνουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στη Δημοκρατία. Στη Λακατάμια όντως επιβεβαιώνω ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό εξαιτίας αυτής της συνάθροισης, η οποία όμως προκαλείται λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα θέλω να το υπογραμμίσω».

«Φορτώνονται τα πάντα στο Υπουργείο Εσωτερικών γιατί είχε αναλάβει πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί γιατί πολύ απλά προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που προκύπτουν από την μετανάστευση», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχος Λακατάμειας: Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους

Keywords
Τυχαία Θέματα