Νουρής για τ/κ περιουσίες: Λειτουργοί και συγγενείς τους κατέχουν 12 συμβάσεις

Για τη συζήτηση που διεξήχθη χθες στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής σχετικά με τη διαχείριση τ/κ περιουσιών, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Όπως είπε, πριν από 18 μήνες είχε ανακοινώσει στην ίδια Επιτροπή, ότι δεν τον ικανοποιεί ο τρόπος διαχείρισης των τ/κ περιουσιών, ότι παρατηρούνται σοβαρότατες στρεβλώσεις και πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα.

Σημείωσε πως το Υπουργείο προχώρησε

σε δύο μελέτες, τροποποιήθηκαν τα κείμενα των νομοθεσιών, έγινε η απαραίτητη διαβούλευση και στάλθηκαν στη Νομική Υπηρεσία τα Νομοσχέδια, και αναμένεται το δεύτερο 15νθημερο του Οκτώβρη να προωθηθούν στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα ΥΠΕΣ αν είναι δικαιούχοι τ/κ περιουσιών 16 Λειτουργοί

Πρόσθεσε πως το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, πέρα από την αναδιάρθρωση του νομικού πλαισίου, αφορά στο γεγονός ότι κάποιοι λειτουργοί κατέχουν τ/κ περιουσίες που ενδεχόμενα να μην έπρεπε και έχει διορισθεί ερευνώντας λειτουργός.

Το γεγονός ότι δύο λειτουργοί στην Πάφο κατέχουν οι ίδιοι και συγγενικά τους πρόσωπα, ο ένας 8 συμβάσεις και ο άλλος 4, αυτό θα τύχει της προσοχής μας, τόνισε.

Θα υπάρξει, πρόσθεσε, εκ βάθρων αναδιάρθρωση με μετακινήσεις υπαλλήλων γιατί πέραν της Νομοθεσίας υπάρχει και ο νόμος της ηθικής και της Δεοντολογίας που πρέπει να τηρείται.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νουρής, Λειτουργοί,nouris, leitourgoi