Νοσ.Αναφοράς: 24 ετών ο νεαρότερος ασθενής-Περισσότερες εισαγωγές από εξιτήρια

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, η οποία μίλησε για τη κατάσταση στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από την πανδημία.

Διαβάστε επίσης: Κωστρίκης: Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε 2 λεπτά- Υπάρχουν θεωρίες για γέλια

Αρχικά ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς και η ροή των ασθενών στα νοσηλευτήρια. Πρόσθεσε ότι στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σήμερα 41 ασθενείς με τους έξι να είναι στην μονάδα αυξημένης φροντίδας. «Φτάσαμε το 55% της πληρότητας του

Νοσοκομείου».
Εξήγησε ότι το Νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί και για ασθενείς με άλλα νοσήματα με πληρότητα 95% καθημερινά. Συμπλήρωσε ότι το κλειδί είναι στις νοσηλείες. «Το λυπητερό θα είναι για τους ασθενείς που δεν νοσούν με covid19, καθώς δεν θα έχουν την πρέπουσα ιατρική φροντίδα». 

Διευκρίνισε ότι ακόμη η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και υπάρχει όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός. «Πρέπει να τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η εικόνα γιατί είναι περισσότερες οι εισαγωγές από τα εξιτήρια. Είμαστε πολύ κοντά στην αύξηση των κλινών».

Η κ. Χατζηγιάννη μίλησε και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην επαρχία Αμμοχώστου, επισημαίνοντας ότι εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. «Υπάρχουν άτομα με επιφυλάξεις. Πρέπει να αξιοποιήσουν το εμβόλιο για να προστατέψουν τους εαυτούς τους».

Διευκρίνισε ότι το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται νεαρά άτομα στο Νοσοκομείο, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας έχει κατέλθει αρκετά και είναι στα 50 έτη. «Ο νεαρότερος ασθενής του Νοσοκομείου είναι 24 ετών».

Διαβάστε ακόμη: 

Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό για πανδημία–Στόχος τα νέα κίνητρα για εμβολιασμό

Σε ισχύ νέοι κανονισμοί διελεύσεων από και προς τα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα