Ν.Ορεινός για Eυρωεκλογές: Tα σενάρια και η μάχη για την 4η θέση

Περίπου το 60 τις εκατό αναμένεται να αγγίξει η αποχή στις κάλπες των ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαίου σύμφωνα με τον εκλογικό αναλυτή Νάσιο Ορεινό ο οποίος μίλησε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο αναφορικά με τους λόγους που οι πολίτες δεν πάνε στις κάλπες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ορεινός κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Αυτό που συμβαίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια είναι μια άνοδος των λεγόμενων ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων που φαίνεται να υπάρχει άνοδος σε χώρες όπως η Ιταλία

και η Γαλλία και Γερμανία. Αναμένω ότι στην Κύπρο θα έχουμε άνοδο του ΕΛΑΜ

«Όσον αφορά τις 6 έδρες που θα λάβουμε ως Κύπρο, η 6η έδρα θα πάει στο τέταρτο κόμμα. Θα το δούμε αν θα είναι η ΕΔΕΚ, ή το ΕΛΑΜ ή κάποιο άλλο κόμμα.

Το ενδιαφέρον επομένως είναι η τέταρτη θέση . Είχα την άποψη ότι ο ΔΗΣΥ θα μπορούσε σε ένα σενάριο να πάρει και 3η έδρα. Αλλά με τα τελευταία συμβάντα δεν είμαι τόσο σίγουρος. Ενδεχομένως να έχει κάποιες απώλειες. Θα το δούμε.

«Το παραδοσιακό μας σενάριο είναι 2 έδρες ο ΔΗΣΥ, 2 το ΑΚΕΛ, 1 το ΔΗΚΟ.», είπε επαναλαμβάνοντάς ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στο 4ο κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα