Νομότυπη η συμμετοχή του στην ΚΕ ΑΚΕΛ,λέει ο Π. Χρυσοστόμου

Η κατοχή αξιώματος του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ από μέρους του ως Δημόσιος Υπάλληλος του ευρύτατου δημόσιο τομέα (Τεχνολογικού Πανεπιστήμιο) έγινε με καθόλα νομότυπο τρόπο με βάση τα δικαιώματα του που απορρέουν από τον Νόμο, δηλώνει ο Πάμπος Χρυσοστόμου, ο οποίος σημειώνει πως “θα ήταν δεοντολογικά ορθό και πολιτικά υπεύθυνο, ο Υπουργός Οικονομικών να απέφευγε τη δημοσιοποίηση ονομάτων, με αναφορές για παραβίαση νόμου, προτού διερευνήσει τα πραγματικά δεδομένα”.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή

τη δημοσιοποίηση από τον Υπουργό Οικονομικών επιστολής προς τον Γενικό Ελεγκτή, στην οποία επισυνάπτεται κατάλογος υπαλλήλων του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που κατέχουν αξίωμα σε πολιτικό κόμμα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το όνομά του ως Μέλος της ΚΕ ΑΚΕΛ, ο κ. Χρυσοστόμου δηλώνει ότι “μετά την τροποποίηση του Νόμου το 2015 και μετά από την αποστολή της εγκυκλίου «Περί των Πολιτικών Δικαιωμάτων Δημόσιων Υπαλλήλων, Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Δημοτικών Υπαλλήλων, Κοινοτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου" Νόμος του 2015 και σύμφωνα με το άρθρο 4, υπέβαλα επίσημα αίτημα στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 προς το αρμόδιο Σώμα Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ, για παραχώρηση Άδειας Κατοχής Κομματικού Αξιώματος στη θέση Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ, στο οποίο είχα εκλεγεί από τις 7 Ιουνίου, πριν την τροποποίηση του Νόμου”.

“Το Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, κατά την 51η Συνεδρία του, ημερ. 10/10/2015, αποφάσισε ομόφωνα στα πλαίσια του Νόμου, όπως μου παραχωρηθεί άδεια για Κατοχή Κομματικού Αξιώματος. Ως εκ τούτου, η κατοχή αξιώματος του μέλος της ΚΕ ΑΚΕΛ από μέρους μου ως Δημόσιος Υπαλλήλου του ευρύτατου δημόσιου τομέα (Τεχνολογικού Πανεπιστήμιο) έγινε με καθόλα νομότυπο τρόπο με βάση τα δικαιώματά μου που απορρέουν από τον Νόμο”, αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα