Νομοσχέδιο για συνεργασία δημόσιων νοσηλευτηρίων με ΠΚ

Νομοσχέδιο που θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών και θα κατατεθεί στην Βουλή, θα ρυθμίζει την συνεργασία μεταξύ των δημοσίων νοσηλευτηρίων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Ο κ. Παμπορίδης επισκέφθηκε σήμερα το Μακάρειο στην Λευκωσία, και είχε συνάντηση με τους Διευθυντές των διαφόρων Κλινικών του Νοσοκομείου.

Κύριο θέμα της συζήτησης μας, είπε σε δηλώσεις του ο Υπουργός, ήταν

ο τρόπος υλοποίησης και ομαλής εφαρμογής των προνοιών της συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων νοσηλευτηρίων και της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κι αυτό, συνέχισε, “προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου την κλινική τους άσκηση, θα λάβουν την άριστη διδασκαλία - η οποία είμαι βέβαιος ότι θα τους δοθεί - από τα μέλη του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων μας”.

Υπήρχαν, σημείωσε, κάποιες διευκρινίσεις τις οποίες ζήτησαν να λάβουν οι γιατροί, ανησυχίες που προκύπτουν από πρόνοιες του μνημονίου συνεργασίας.

“Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω ότι λόγω της πίεσης του χρόνου δεν ήταν δυνατή η σύνταξη σχετικής νομοθεσίας, κάτι όμως το οποίο θα τεθεί άμεσα ως προτεραιότητα για να υπάρξει το νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει την λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην χώρα μας και μάλιστα προς τούτο ζήτησα την βοήθεια των γιατρών και των συντεχνιών τους για την σύνταξη της σχετικής νομοθεσίας”, είπε.

Ελπίζω και εύχομαι, πρόσθεσε, ότι θα τρέξουν όλα ομαλά αλλά για όποια ζητήματα τυχόν αναφύονται θα έχουμε μια διαρκή επαφή και συνεργασία για να επιλυθούν από το πρώτο στάδιο για να μην αφεθούν να διογκωθούν.

Ερωτηθείς, ανέφερε ότι για την συνεργασία μεταξύ νοσηλευτηρίων και Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου, θα ετοιμαστεί νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή μόλις ολοκληρωθεί εντός των επομένων μηνών.

Διευκρίνισε, πως “δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία του πλαισίου που έχει ετοιμαστεί διότι ούτως ή άλλως είναι ενδιάμεση λύση μέχρις ότου συνταχθεί σχετική νομοθεσία”.

Σε ερώτηση αν κατά την συνάντηση στο Μακάρειο συζητήθηκε και η αυτονόμηση, απάντησε αρνητικά. “Οχι, αυτά συζητούνται σε άλλο επίπεδο. Με τους γιατρούς σήμερα ήταν περισσότερο για τα πρακτικά ζητήματα εφαρμογής και λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής”, είπε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα “για αντιδράσεις σε πρόταση για μείωση των προσλήψεων των νοσηλευτών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, ο Υπουργός ανέφερε ότι “έχω την εντύπωση ότι δεν γίνεται σωστή απεικόνιση της κατάστασης στο εν λόγω δημοσίευμα και με κατάπληξη είδα κάποια στοιχεία, τα οποία αναφέρει που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα