Νομικά μέτρα Τ/κ δημοσιογράφων εναντίον Τούρκου αξιωματούχου

Νομικά θα κινηθούν εναντίον του Οζάν Τζεϊχούν και του προέδρου του «συνδέσμου πολιτισμού και αλληλεγγύης των εποίκων από το Χατάι (Αλεξανδρέττα)», Μπερτάν Ζάρογλου ο διευθυντής και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Χαβαντίς, Μπασιαράν Ντουζγκιούν και Χουσείν Εκμεκτζί αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο, οι δύο τ/κ δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τον Τζεϊχούν για τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον τους περί υποστηρικτών του Φετουλλάχ Γκιουλέν και τον Ζάρογλου ο Εκμεκτσί επειδή τον εξύβρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι η στήριξη προς την Χαβαντίς και τους δύο

δημοσιογράφους συνεχίζεται από όλες τις πλευρές της τ/κ κοινότητας και αναφέρει ότι στήριξη με επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας προσέφεραν ο επαρχιακός γραμματέας του ΡΤΚ στη Λευκωσία και ο σύνδεσμος συνταξιούχων "αστυνομικών".

Να σημειωθεί ότι επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ο διορισμός του Τζεϊχούν στην τουρκική ψευδοπρεσβεία στα κατεχόμενα ενώ η Χαβαντίς σε προηγούμενη έκδοσή της, το Σάββατο, επικαλούμενη πηγές στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε γράψει, ότι δεν ανατέθηκαν στον Τζεϊχούν καθήκοντα που να αφορούν την επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης ΦΕΤΟ και των μελών της στα κατεχόμενα.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του χθες στην Χαβαντίς, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι η “δημοκρατία” του ψευδοκράτους έχει να παίρνει μαθήματα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τονίζοντας ότι χωρίς καθυστέρηση η “αστυνομία” και η “πολιτική άμυνα” πρέπει να υπαχθούν στην πολιτεία (υπάγονται στη ψευδοδιοίκηση δυνάμεων ασφαλείας – ΔΔΑ).

Άκουσαν, πρόσθεσε, πληροφορίες ότι ορισμένα κεφάλαια (στα κατεχόμενα) χρησιμοποίησαν χρήματα της οργάνωσης του Γκιουλέν, με τη στήριξη της οποίας κτίστηκαν σχολεία και φοιτητικές εστίες, όμως αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν επίσημες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, επειδή αυτές οι επίσημες πληροφορίες διαβιβάζονται στον τουρκικό στρατό αφού δυστυχώς το ψευδοκράτος δεν έχει δική του “υπηρεσία πληροφοριών”.

“Η δική μας υπηρεσία πληροφοριών που βρίσκεται εντός της αστυνομίας ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά. Και η οποία, δεν έρχεται σε ’μάς («πολιτεία»), αλλά ενημερώνει απ’ ευθείας τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών. Ίσως επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών να είναι οπαδός του Γκιουλέν, δεν ξέρω. Αυτά λέγονταν. Το σημαντικό είναι ότι η οργάνωση FETÖ κηρύχθηκε ως τρομοκρατική”, ανέφερε ο κ. Ταλάτ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα