Νομικά κενά προκύπτουν για τις δωρεάν μετοχές της ΣΚΤ

Νομικά κενά προκύπτουν αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δωρεάν παραχώρηση του 25% των μετοχών του Συνεργατισμού σε καταθέτες και πελάτες του.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα και σχετική γνωμοδότηση την οποία ετοίμασε μετά από αίτημα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της StockWatch, τα πράγματα είναι μάλλον περίπλοκα, γεγονός που θέτει εμπόδια ενώπιον της διοίκησης του Συνεργατισμού να προχωρήσει.

Εξάλλου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε χθες ότι έχουν προκύψει κάποια ζητήματα νομικής φύσεως τα οποία ενδέχεται να καθυστερήσουν

τις διαδικασίες εισαγωγής της μετοχής της ΣΚΤ στο ΧΑΚ, αλλά επισήμανε ότι η απόφαση του Υπουργικού ισχύει κανονικά.

Σημειώνεται ότι η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα να έχει σταλεί ήδη στον Γενικό Ελεγκτή, απαντώντας έτσι στην επιστολή που ο δεύτερος είχε αποστείλει, ζητώντας διευκρινίσεις αναφορικά με τη νομιμότητα της εν λόγω παραχώρησης, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων με σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, επικαλούμενος ευρωπαϊκό κανονισμό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται διαρροές, τα νομικά κενά που εντοπίζονται, έχουν να κάνουν με κανονισμούς περί κρατικής ενίσχυσης, αλλά και με την ουσία της απόφασης, ενώ μια εκ των υστέρων διόρθωση φαίνεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Εκείνο που εισηγείται η γνωμοδότηση, είναι ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες νομικές διορθώσεις και η απόφαση του Υπουργικού να τεθεί εκ νέου προς έγκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα