Ν.Κορέα:H συμφωνία του 2015 για τις γυναίκες νοσεί

Η Νότια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του 2015 με την Ιαπωνία κι αναφορικά με το ευαίσθητο ζήτημα των “γυναικών της ανακούφισης” που εξαναγκαστικά οδηγήθηκαν στους οίκους ανοχής της Ιαπωνίας.

Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Kιάουνγκ-χα δήλωσε σήμερα ότι είναι “αδιαμφισβήτητο” ότι οι δύο κυβερνήσεις επέτυχαν την συμφωνία του 2015, στο πλαίσιο της οποίας,

η Ιαπωνία ζήτησε συγνώμη από τα θύματα, ενώ διέθεσε ποσό 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ταμείο για την υποστήριξη των θυμάτων.

Ωστόσο, το Τόκιο πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να βοηθήσει τα θύματα προκειμένου “ν’ ανακτήσουν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, αλλά και να επουλώσουν τα τραύματα στις καρδιές τους,” δήλωσε η Κανγκ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας, Μουν Τζέι-ιν έχει δηλώσει ότι η συμφωνία του 2015 έχει σοβαρά προβλήματα, ενώ η Ιαπωνία από την πλευρά της, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αναθεώρησής της θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα