Νίκος Νουρής στο ΣΙΓΜΑ: Δεν θα χαθεί κανένας Δήμος

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν μετά την ανακοίνωση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις καταγγελίες του Δήμαρχου Αραδίππου, την πιθανότητα δημοψηφίσματος για την συνένωση Δήμων αλλά και το μεταναστευτικό μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

«Έγινε μια τεράστια προσπάθεια για αυτή την μεταρρύθμιση. Αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις θα μου προκαλούσε έκπληξη. Πάμε σε μια νέα

εποχή και είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις», είπε ο κος Νουρής.

Πρόσθεσε πως, δεν συμμερίζεται τις αντιδράσεις που αφορούν σβήσιμο Δήμων από τον χάρτη ή ότι υπάρχει ολιστική προσέγγιση.

«Ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός της Κυβέρνησης οι συγχωνεύσεις των Δήμων, αλλά είναι το όχημα μετάβασης στη νέα εποχή για να φτιάξουμε οικονομικά βιώσιμες μονάδες και να φτιάξουμε εκείνες τις οντότητες που θα δίνουν ποιοτικές και φθηνότερες υπηρεσίες στους πολίτες», εξήγησε ο κος Νουρής.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις και το ενδεχόμενο αλλαγής της πρότασης, ο κος Νουρής είπε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, «γιατί πολύ απλά, όσες αντιδράσεις ακούστηκαν μέχρι τώρα εδράζονται μόνο σ΄ ένα χαρακτηριστικό. Στο τοπικισμό. Ο καθένας ενδιαφέρεται –και δεν του αδικώ- ότι θα χαθεί η κοινότητά ή ο Δήμος. Δεν θα χαθεί», είπε.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα δημοψηφίσματος ο νέος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ένωσης Δήμων να μην προκρίνει την διενέργεια δημοψηφισμάτων. Να πούμε ότι ο υφιστάμενος νόμος περιλαμβάνει πρόνοια περί δημοψηφισμάτων, όμως έχουμε πει ότι πρέπει να δομήσουμε το νέο μοντέλο της ΤΑ στην βάση των τεχνοκρατικών κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί και μόνο όταν κάποιες όμορες κοινότητες που συνορεύουν με καινούργιο σχηματισμό θα ήθελαν να ενσωματωθούν, θα μπορούσε να γίνει με δημοψήφισμα», ανέφερε.

Όσον αφορά τις κατηγορίες για εξαγορές για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, ο κος Νουρής είπε ότι δεν έχει γίνει δέκτης καταγγελιών.

«Δεν αφορούν εμένα ούτε τον απερχόμενο υπουργό οι καταγγελίες. Δεν υπάρχει καμία καταγγελία ενώπιον μου.Δεν ξέρω τι εννοεί ο Δήμαρχος Αραδίππου», είπε συγκεκριμένα.

Ο κος Νουρής μίλησε μάλιστα για την εξέλιξη που αφορά τα κυπριακά Διαβατήρια, αλλά και τα μέτρα που αποφασίστηκαν για το μεταναστευτικό.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα