Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του 3ου νεαρότερου ΠτΔ

Ο 3ος νεότερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μετά τον Μακάριο και τον Σπύρο Κυπριανού, ο 49χρονος Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο πρώτος πολύτεκνος ένοικος του Προεδρικού.

Παφίτης, πατέρας 4 κόρων και σύζυγος της Φιλίππας Καρσερά ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας για την επόμενη πενταετία.

Οι καλές του σχέσεις με την τεχνολογία και τα social media μας «άνοιξαν» το σπίτι του αλλά και κάποιες από τις συνήθειές του.

Λάτρης του διαβάσματος, των δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με τη φύση αλλά και του αθλητισμού, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι το νεαρότερο παιδί της οικογένειας Χριστοδουλίδη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχασε τον αδελφό του Σάββα, πριν 8 χρόνια. Ο 52χρονος Σάββας απεβίωσε στις ΗΠΑ όπου διέμενε μόνιμα. Θλιβερή σύμπτωση, ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκλέγηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ίδια ημερομηνία που είχε πεθάνει η μητέρα του.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Nikos Christodoulides (@nikoschristodoulides)

Στην Πάφο διαμένουν τα άλλα δυο αδέλφια του νέου Προέδρου.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Nikos Christodoulides (@nikoschristodoulides)

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παντρεύτηκε τη Φιλίππα Καρσερά το 2001, 3 χρόνια μετά τη γνωριμία τους στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου δούλευαν. Όπως οι ίδιοι αποκάλυψαν σε συνέντευξή τους στον Τάσο Τρύφωνος η κοινή τους πορεία και το Υπουργείο Εξωτερικών ήταν αυτό που τους ένωσε για πάντα. Στην ίδια συνέντευξη το προεδρικό ζεύγος πλέον, είχε αποκαλύψει και το πώς έγινε η πρόταση γάμου.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Nikos Christodoulides (@nikoschristodoulides)

Ήταν μετά από ένα ταξίδι του Νίκου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη όπου σε.. «συντονισμό» με τον αδελφό του Σάββα, είχαν κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες για να επιστρέψει στην Κύπρο και να κάνει την πρόταση γάμου.

Οι δυο τους έζησαν μαζί στο Λονδίνο, την Αθήνα και στις Βρυξέλλες ενώ επέστρεψαν μόνιμα στην Κύπρο το 2013.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Nikos Christodoulides (@nikoschristodoulides)

Το βιογραφικό του

Είναι κάτοχος Πτυχίου Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης, Queens College, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Είναι κάτοχος Διδακτορικού από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε διπλωμάτης καριέρας από το 1999 μέχρι το 2018. Σε αυτό το διάστημα υπηρέτησε, ανάμεσα σε αλλά, ως Γενικός Πρόξενος στην Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και Εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (2013-2018) και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (2014-2018). Την 1η Μαρτίου το 2018 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών, θέση που κατείχε μέχρι την παραίτηση του στις 11 Ιανουαρίου το 2022.

Διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας και Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου μεταξύ 2007 και 2010 στο γνωστικό αντικείμενο Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (2009), “Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977–1988» (2013) και “Οι Γεωπολιτικές Πραγματικότητες στα Σχέδια Λύσης του Κυπριακού (1948-1978)” (2021).

Διαβάστε ακόμη

Συγχαρητήρια Αμερικανού ΥΠΕΞ για την εκλογή Χριστοδουλίδη
Keywords
Τυχαία Θέματα