Νικόλας:O Αναστασιάδης κατασκεύασε δική του έκθεση Γκουτέρες

Στη σημασία του σημερινού ψηφίσματος της Βουλής, που προβλέπει ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού δεν πρέπει να υπάρχουν ξένες εγγυήσεις, ξένα στρατεύματα και επεμβατικά δικαιώματα οποιασδήποτε μορφής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος. «Αν π.χ. την επόμενη μέρα δυο κόμματα χαιρετίσουν την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, όπου φαίνεται ότι

ο κ. Γκουτέρες δεν έχει πρόβλημα με τις εγγυήσεις και την παραμονή στρατού, τότε αντιλαμβάνεστε ότι θα αντικρούσουν το σχετικό ψήφισμα», είπε.

Μιλώντας στην Εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του «Σίγμα», ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την έκθεση Γκουτέρες ως τη χειρότερη στην ιστορία του Κυπριακού γιατί, όπως είπε, καταγράφει μόνο τις υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς και δεν επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία. «Το περιεχόμενο της έκθεσης Γκουτέρες δεν ανταποκρίνεται στα έγγραφα που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Εθνικό Συμβούλιο, που προφανώς τα κατασκεύασε για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη», είπε.

«Η ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκία δεν αποδόμησε την έκθεση, αντιθέτως την επαινεί. Στην ουσία, όταν διαβάσει κάποιος την έκθεση, αυτή επιρρίπτει ευθύνες στην ε/κ πλευρά. Επί της ουσίας, θεωρούνται όλα τα ζητήματα στην εσωτερική διακυβέρνηση τελειωμένα και συμφωνημένα», είπε, προσθέτοντας πως, στο θέμα της Ασφάλειας, είναι η στάση της Ελλάδας που απέτρεψε τον πρόεδρο από το να συμφωνήσει.

Αν υιοθετηθεί το πλαίσιο Γκουτέρες, συνέχισε, θα μας μείνουν προίκα όλες οι δικές μας υποχωρήσεις και θα τις βρει μπροστά του ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το πώς θα γεφυρώσει το χάσμα της λύσης σε περίπτωση εκλογής του, είπε πως θα επιδιώξει την επαναφορά της βάσης των συνομιλιών στις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Με την έκθεση Γκουτέρες δυσκολεύουν τα πράγματα και γι' αυτό δεν θα πρέπει να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα που αφορούν την Υγεία.

Όσον αφορά το θέμα των εκτρώσεων, είπε πως δεν αποτελεί φόνο και θα πρέπει να σεβαστούμε τις υποδείξεις του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα