Νικόλας: Το ΑΚΕΛ μας οδήγησε στον γκρεμό και για εννέα χρόνια δεν βοήθησαν

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για την εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής αλλά και για χέρι φιλίας που τείνει προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Αρχικά ανέφερε ότι απευθύνεται σε όλη την Κυπριακή κοινωνία. «Το δίλημμα την επόμενη Κυριακή είναι πάρα πολύ απλό. Είτε θα έχουμε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, είτε θα έχουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση του ΑΚΕΛ».

Εξήγησε

ότι η απόφαση του ΔΗΣΥ για ψήφο κατά βούληση είναι καθόλα σεβαστή. «Εμείς συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε στην Κυπριακή κοινωνία και στους υποστηρικτές του Αβέρωφ Νεοφύτου γιατί συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες». Ακόμη είπε ότι στο παρελθόν συνεργάστηκαν με τον ΔΗΣΥ.

Διαβάστε επίσης: Καδής: Εκφράζω δημόσια τη στήριξή μου στον Χριστοδουλίδη

Σημείωσε ότι το αφήγημα είναι ένα η επιλογή μεταξύ αυτών που τα στελέχη του ΔΗΣΥ έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια ότι το ΑΚΕΛ με τις πολιτικές του οδήγησαν σε χρεωκοπία, υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, σε ανεργία της τάξης του 17%, στα κοινωνικά παντοπωλεία. «Συμφωνώ με τον Αβέρωφ που έλεγε ότι τρομάζω όταν ακούω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να μιλά για την οικονομία». Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ μας οδήγησε στον γκρεμό και για εννέα χρόνια δεν βοήθησαν για να βγάλουμε τη χώρα από τον γκρεμό».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «το ερώτημα που πρέπει να τεθεί στον συναγερμικό κόσμο που έβαλε την πλάτη του για να βγάλει τη χώρα από τις υποβαθμίσεις, τη χρεωκοπία και το μνημόνιο είναι αν θα επιβραβεύσουμε αυτούς που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και δεν βοήθησαν μετά».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι «δαιμονοποιούσαν κάθε ένα από εμάς που προσπαθούσε να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Τι έλεγε το ΑΚΕΛ τότε για το δίδυμο Αβέρωφ – Νικόλα. Μας επέκριναν επειδή προσπαθούσαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα χαλάσματα».
Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή παραμένουν κάποια σημαντικά διλήμματα. «Δεν είναι ο Αβέρωφ υποψήφιος, δεν είναι του ΔΗΚΟ ο υποψήφιος και δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές. Δύο είναι οι υποψήφιοι. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης».

Διαβάστε ακόμη: Τορναρίτης: Επιλέγω κατά συνείδηση τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Υπογράμμισε ότι το ΔΗΚΟ δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να προέρχεται ο Υπουργός Οικονομικών από οποιαδήποτε κομματικό χώρο, πόσο μάλλον από τον ΔΗΣΥ που έχουμε και κοινές συγκλίσεις. «Πιστεύομε σε αυτό που λέει ο Νίκος Χριστοδουλίδης και στην κυβέρνηση ευρείας αποδοχής».

Στη συνέχεια μίλησε για το ζήτημα της διαφθοράς και αν συμφωνεί με τον ΔΗΣΥ σημειώνοντας ότι όλος ο κυπριακός λαός συμφωνεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αρθούν οι σκιές που έχουν δημιουργηθεί πάνω από τη χώρα. «Απαντήσαμε στον κ. Φαίδωνος ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν πήρε λεφτά από Ρώσους ολιγάρχες. Έλεγε ψέματα. Ο κ. Νεοφύτου πήρε λεφτά από Ρώσους ολιγάρχες».

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Νεοφύτου κρίθηκε από τον κυπριακό λαό. «Με τον ΔΗΣΥ είχαμε συγκλήσεις. Ποια κόμματα πάλεψαν εναντίον των δυνάμεων του λαϊκισμού, δαιμονοποιήθηκαν και στιγματίστηκαν για να περάσουμε δύσκολα νομοσχέδια».

Ακόμη, διερωτήθηκε ποιες θα είναι οι θέσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο μεταναστευτικό. «Θα είναι αυτά που έλεγε πριν λίγες μέρες ότι δεν πρέπει να προβάλουμε προσκόμματα στους αιτητές και θα πρέπει να τους επιτρέπουμε απρόσκοπτα να εισέρχονται»;

Τέλος, ανέφερε ότι είναι αισιόδοξοι για νίκη του κ. Χριστοδουλίδη την Κυριακή. «Δεν θα αφήσουμε τίποτε στην τύχη, δεν υποτιμούμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα του Νίκου Χριστοδουλίδη στους ψηφοφόρους. Και η κάθε ψήφος μετρά. Η έκκληση μας προς τους πικραμένους ψηφοφόρους της περασμένης Κυριακής είναι ότι έχουμε να αποφασίσουμε για την επόμενη πενταετία».

Διαβάστε ακόμη: «Αν νομίζατε δεν ήξερα.. για να σώσουμε τη χώρα έπρεπε να καταπίνουμε πολλά»

Keywords
Τυχαία Θέματα