Νικόλας: Θα ρίξουν το πόρισμα πολιτογραφήσεων στον κάλαθο των αχρήστων (vid)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για το πόρισμα Νικολάτου, τις κρατικές εγγυήσεις, την πενταμερή και τη διαχείριση της πανδημίας.

Αρχικά αναφέρθηκε στο ζήτημα των κρατικών εγγυήσεων, τονίζοντας ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στις τροπολογίες για να μπορεί το ΔΗΚΟ να το ψηφίσει. «Δεν θέλουμε να πάθουμε με τις κρατικές εγγυήσεις, αυτό που πάθαμε με τα χρυσά διαβατήρια, γνωρίζοντας πως λειτουργεί η Κυβέρνηση της διαπλοκής».
Πρόσθεσε ότι

συζητούν τα ίδια ζητήματα που υπήρχαν πριν ένα χρόνο, όταν και η Κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο. «Η Κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο κάτω από την πίεση των τραπεζών, επειδή δεν ήθελαν τον Γενικό Ελεγκτή και έχασαν οι μικρομεσαίοι ένα χρόνο ρευστότητας και στήριξης».

Ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα το πόρισμα Νικολάτου για τις πολιτογραφήσεις, τονίζοντας ότι «ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι και ο Γενικός Εισαγγελέας δεν το δημοσιοποιεί όπως απαιτεί ο νόμος, ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι δεν ήταν παράνομες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι δεν ήταν παράνομες αλλά παράτυπες». Συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση θα ρίξει το πόρισμα στον κάλαθο των αχρήστων, όπως έκανε και με το πόρισμα του Συνεργατισμού. 

Επεσήμανε ότι αν το επιχείρημα της Κυβέρνησης είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη συνομωσία για να πληγεί η Κυβέρνηση, ενώ διερωτήθηκε αν συμμετέχουν στη συνωμοσία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ο Διεθνής Οργανισμός Ελεγκτικών Αρχών, η Ελεγκτική Υπηρεσία και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μίλησε και για την πενταμερή, εξηγώντας ότι εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απούσα θα είναι και η Κυπριακή Δημοκρατία. «Ο Πρόεδρος δεν έχει ζητήσει να προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και δεν είναι τυχαίο γεγονός».

Εξήγησε ότι είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί στη Γενεύη. «Θα μας λένε ότι συζητούν Ομοσπονδία, αλλά στην ουσία θα συζητούν συνομοσπονδία δύο κρατών και τη διχοτόμηση». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι κανένας δεν γνωρίζει τι θα περιλαμβάνει η πρόταση του Προέδρου για χαλαρή και αποκεντρωμένη ομοσπονδία.
Διευκρίνισε ότι το ΔΗΚΟ έχει ζητήσει ειδική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, με τον Πρόεδρο να το αφήνει για την τελευταία βδομάδα πριν τη Γενεύη, όπως ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Αντιλαμβάνεστε την έλλειψη ετοιμασίας και την κακοπιστία που δείχνει ο Πρόεδρος προς το Εθνικό Συμβούλιο, επειδή έχει άλλες επιδιώξεις. Ο Θεός πρέπει να μας έχει βαρεθεί με αυτές τις αποτυχημένες πολιτικές».

Τέλος μίλησε για την πανδημία, διευκρινίζοντας ότι το ΔΗΚΟ κατανοεί τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας. «Από τον περασμένο Σεπτέμβρη τους προειδοποιούσαμε ότι έρχεται δεύτερο κύμα πανδημίας με αποτέλεσμα σήμερα να καταρρέουν οι υποδομές στον τομέα της υγείας».

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι η χειρότερη στην Ευρώπη σε αριθμό κρουσμάτων κατά αναλογία πληθυσμού. «Αντί να κάνουμε εμβόλια, κάνουμε τεστ. Είμαστε η ένατη χώρα στην Ευρώπη με τους χειρότερους ρυθμούς σε εμβολιασμούς», ανέφερε καταληκτικά ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.  

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ: Το ΣΚΑΙ στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

Τελικές «πινελιές» ενόψει πενταμερούς-Τα διαδικαστικά(ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νικόλας,nikolas