Νικόλας: Αντιμετωπίζουμε ασύμμετρες απειλές από Τουρκία

Την ανησυχία του για την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ελέω των μεθοδεύσεων της Τουρκίας και την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος στο νέο πρέσβη της Ελλάδας, Θανάση Λαλάκο, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης  τους, μετά τον διορισμό του κ. Λαλάκου.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος

τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη στη μάχη της διαφύλαξης των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετέφερε στον πρέσβη της Ελλάδας την συμπαράσταση του Δημοκρατικού Κόμματος προς την κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος συζήτησε με τον Έλληνα πρέσβη την προκλητική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό και επανέφερε την πρόταση του για τη συγκρότηση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας, το οποίο θα επιτύχει το μέγιστο βαθμό συνεννόησης, συντονισμού και συνεργασίας των δύο χωρών.

Συμπερασματικά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε στον πρέσβη της Ελλάδας, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν συμβατικές και ασύμμετρες απειλές με πηγή όλων των προβλημάτων την Τουρκία και απαιτείται πανεθνική στρατηγική, προς αντιμετώπιση των απειλών αυτών.  
 

Keywords
Τυχαία Θέματα