Νικολαϊδης: Ο Σιζόπουλος με αποκλείει

Την έντονη δυσαρέσκεια του, για την επιλογή του Προέδρου της ΕΔΕΚ, να είναι υποψήφιος στην επαρχία Λεμεσού, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του ο νυν Βουλευτής του Κινήματος στη Λεμεσό, Νίκος Νικολαϊδης.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, έθεσε τον εαυτό του εκτός του ψηφοδελτίου του Κινήματος. Αφήνει αιχμές κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου και έκανε λόγο για ειλημμένη, εδώ και καιρό απόφαση από πλευράς του κ. Σιζόπουλου να ηγηθεί του ψηφοδελτίου

της ΕΔΕΚ από τη Λεμεσό.

Επιπλέον ο κ.Νικολαϊδης έκανε λόγο για κινήσεις αποκλεισμού και πολιτικού εξοστρακισμού από πλευράς ηγεσίας της ΕΔΕΚ, που αντί να προχωρεί με ενότητα και συστράτευση, χρησιμοποιεί πρακτικές ηττοπάθειας που δεν αφήνουν καμιά προοπτική επιτυχίας στα εκλογικά ποσοστά της ΕΔΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Νικολαιδης, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στον ίδιο την πρόθεση του για υποψηφιότητα στη Λεμεσό την περασμένη βδομάδα, στην πρώτη συνάντηση που είχαν για θέματα ψηφοδελτίου Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε 6 μήνες μετά την επιστολή του με την οποία του ζητούσε μια τέτοια συνάντηση το συντομότερο.

Νικολαϊδης: Με αποκλείει ο Σιζόπουλος

Σύμφωνα με τον κ.Νικολαιδη, η ειλημμένη, εδώ και καιρό απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου για υποψηφιότητα του στη Λεμεσό, χωρίς σταυρό προτίμησης, στην ουσία αποκλείει τη δική του υποψηφιότητα στην ίδια επαρχία. Η απόφαση του αυτή θέτει μια τυχόν υποψηφιότητα του εκ των προτέρων εκτός κάθε πιθανότητας εκλογής και κατά συνέπεια καθιστά τη συμμετοχή μου στις εκλογές αναποτελεσματική και χωρίς την απαιτούμενη πειστικότητα και δυναμική.

Επιπλέον, εκφράζει τη λύπη του γιατί με την απόφαση αυτή δεν του δίνεται η ευκαιρία να δώσει ξανά τη μάχη των εκλογών και να βοηθήσει το κίνημα , όπως ήταν η επιθυμία του. Η έκκληση του Προέδρου της ΕΔΕΚ να είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες υποψήφιος στη Λεμεσό, στερείται του τεκμηρίου της ειλικρίνειας γιατί δεν στηρίζεται από ανάλογες πράξεις.

Πώς είναι δυνατόν να απευθύνεις σε κάποιον πρόσκληση για συμμετοχή, την ίδια ώρα που με τις αποφάσεις σου του κλείνεις την πόρτα, διερωτήθηκε ε ο νυν βουλευτής της ΕΔΕΚ. "Το γεγονός δε ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν αποδέχτηκε να είναι υποψήφιος με σταυρό προτίμησης είναι ακόμα μια απόδειξη ότι δεν ήθελε να αφήσει κανένα περιθώριο για μια δική του υποψηφιότητα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η πολιτική και προσωπική του αξιοπρέπεια δεν μου αφήνουν περιθώρια για διαφορετική στάση".

Ο κ. Νικολαιδης προσπάθησε πολύ, υποστηρίζει, να καταλάβει τη λογική και τα κίνητρα αυτής της απόφασης του Προέδρου της ΕΔΕΚ. "Γιατί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ να προβαίνει, παραμονές εκλογών, σε κινήσεις αποκλεισμού, αντί σε κινήσεις ενότητας και συστράτευσης; Γιατί να θέλει να αποκλείσει από το ψηφοδέλτιο ένα Βουλευτή του κόμματος του, που αν μη τι άλλο, έχει και το τεκμήριο της λαϊκής νομιμοποίησης;"

Ο κ.Νικολαϊδης τόνισε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει κίνητρα που να έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του συμφέροντος της ΕΔΕΚ.

Διερωτάται επίσης πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι πολίτες που αποδίδουν ελατήρια για την απόφαση αυτή που έχουν σχέση είτε με αισθήματα ενός καταστροφικού ρεβανσισμού, είτε με πρόθεση εξοστρακισμού όσων μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη, είτε ακόμα με λόγους προώθησης της εκλογής ημετέρων ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε τίμημα.

"Η απόφαση του Προέδρου της ΕΔΕΚ μπορεί να πετυχαίνει τον αποκλεισμό μου από τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές, εκπέμπει όμως την ίδια στιγμή ένα απογοητευτικό μήνυμα ηττοπάθειας σε σχέση με τις εκλογικές προοπτικές της ΕΔΕΚ από μια ηγεσία, η οποία αντί να δώσει τη μάχη για τη δεύτερη έδρα στη Λευκωσία, καταθέτει τα όπλα και καταφεύγει σε μια μονοεδρική επαρχία"¨, υποστηρίζει.

Το κόμμα αξίζει μιας καλύτερης τύχης

"Το θέμα είναι πολιτικό και αν δεν έλεγα αυτά που θεωρώ ότι είναι σωστά, θα ήμουν κατώτερος του εαυτού μου και κατώτερος των αρχών του κόμματος που υπηρετώ τα τελευταία 38 χρόνια. Δεν μπορει, στο βωμό μιας υποτίθεται κομματικής νομιμοφροσύνης, που στο τέλος της ημέρας προσφέρει κακήν υπηρεσία, να αποκρύψω την πεποίθηση μου ότι το κόμμα αυτό αξίζει μιας καλύτερης τύχης. Όπως και ο τόπος μας αξίζει μιας καλύτερης πολιτικής. Χρειαζόμαστε το οξυγόνο μιας πολιτικής καθαρής σε στόχους, σε προθέσεις και σε μεθόδους. Μιας πολιτικής που να εξυπηρετεί την πατρίδα μας και το λαό μας. Σε αυτές τις αρχές θα παραμείνω προσηλωμένος ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος", επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα