Νικολαΐδης: Χάραξη πολιτικής για τα ψηλά κτίρια στη Λεμεσό

Τον καθορισμό ολοκληρωμένης πολιτικής και συγκεκριμένων κριτηρίων για την ανέγερση ψηλών κτιρίων στη Λεμεσό προτείνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος δηλώνει πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χωροθέτησή τους "με μόνο κριτήριο την πώληση διαβατηρίων".

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια η πόλη διαρκώς ψηλώνει, αλλά με τρόπο άναρχο και χωρίς κανένα σχεδιασμό και ότι "τα ψηλά κτίρια φυτρώνουν ξαφνικά σαν μανιτάρια και αιφνιδιάζουν τους πολίτες".

"Πρόκειται", συνεχίζει,, "για

αρκετά σοβαρό θέμα που θα καθορίσει στα αμέσως επόμενα χρόνια την εικόνα της πόλης, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μελετημένη προσέγγιση".

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού προτείνει όπως η χωροθέτηση ψηλών κτιρίων να γίνεται οργανωμένα σε συγκεκριμένες περιοχές και αφού θα έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες και δημόσιες παρουσιάσεις – διαβουλεύσεις με τους επηρεαζόμενους κατοίκους.

Η χωροθέτηση ενός ψηλού κτηρίου, αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης, "πρέπει να σχεδιάζεται με στόχο τη δημιουργία κέντρου, με δημόσιους χώρους πρασίνου, πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και χώρους συνάθροισης. Το ζωντανό κέντρο που θα δημιουργηθεί, να εντάσσεται στον πολεοδομικό ιστό με δυνατές και ποικίλες συνδέσεις".

Σημειώνει επίσης ότι πρέπει να αποφευχθεί η κατασκευή κτιρίων που θα μεταβληθούν μελλοντικά σε "νεκρά σημεία του αστικού ιστού" και προσθέτει ότι "η χωροθέτηση ψηλών κτιρίων με μόνο κριτήριο την πώληση διαβατηρίων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αλλά θα πρέπει να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού για την πόλη μας, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη όλα τα τεχνικά, δημογραφικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και άλλα δεδομένα".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα