Γγιγαντιαίος πύθωνας «Ανακόντα» βρέθηκε στην Φλόριδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μεγαλύτερος πύθωνας της Βιρμανίας που βρέθηκε ποτέ στο Florida Everglades παγιδεύτηκε από επιστήμονες με τη βοήθεια ενός άλλου φιδιού.

Σύμφωνα με το SkyNews, Το τεράστιο θηλυκό μήκους 18 ποδιών ζύγιζε 215 κιλά και ανακαλύφθηκε με 122 αναπτυσσόμενα αυγά μέσα της, ένα άλλο ρεκόρ.

Φωτο: NATIONAL GEOGRAPHIC)

Την εντόπισαν βιολόγοι άγριας ζωής από το Conservancy of Southwest Florida,

το οποίο παρακολουθεί και μελετά τους Βιρμανούς Πύθωνες - ένα χωροκατακτητικό είδος.

Η ομάδα χρησιμοποίησε πομπούς ραδιοφώνου που μεταμοσχεύθηκαν σε αρσενικά φίδια «προσκοπών» για να μελετήσει τις κινήσεις των πύθωνων, τις συμπεριφορές αναπαραγωγής και τη χρήση του οικοτόπου.

Η ομάδα παρακολουθούσε τον αρσενικό πύθωνα Διόνυσο, που πήρε το όνομά του από τον Έλληνα θεό της γονιμότητας, σε μια περιοχή του δυτικού Everglades.

«Ξέραμε ότι ήταν εκεί για κάποιο λόγο και η ομάδα τον βρήκε με το μεγαλύτερο θηλυκό που έχουμε δει μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Bartoszek.

«Η απομάκρυνση των θηλυκών πύθωνων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διακοπή του κύκλου αναπαραγωγής αυτών των αρπακτικών κορυφαίων που προκαλούν όλεθρο στο οικοσύστημα Everglades και παίρνουν πηγές τροφής από άλλα αυτόχθονα είδη.

Ο βιολόγος Ian Easterling και ο ασκούμενος Kyle Findley βοήθησαν να συλλάβουν το θηλυκό και να το μεταφέρουν μέσα από το δάσος στο φορτηγό.

Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα φύλαξης για πύθωνες το 2013, έχουν αφαιρέσει πάνω από 1.000 πύθωνες από περίπου 100 τετραγωνικά μίλια στη νοτιοδυτική Φλόριντα.

Πριν από την πρόσφατη ανακάλυψη, το μεγαλύτερο θηλυκό που αφαιρέθηκε μέσω του προγράμματος συντήρησης ζύγιζε 185 κιλά και ήταν ο βαρύτερος πύθωνας που είχε συλληφθεί εκείνη την εποχή στη Φλόριντα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα