ΓΓ ΑΚΕΛ: Οι «ερωτοτροπίες» για τις Προεδρικές και το «κουστούμι» του υποψηφίου

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Χωρίς Περιστροφές» ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.  

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς, στο Κυπριακό ενόψει και της Πενταμερούς, στην πανδημία, την οικονομία αλλά και για το «κουστούμι» του υποψηφίου του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές

Όσον αφορά στις Βουλευτικές,

ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε πως το ΑΚΕΛ θα πρέπει να βγει ενισχυμένο καθώς αυτές θα διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό ενόψει των Προεδρικών εκλογών. 

Τα σκάνδαλα και η διαφθορά

Σε αυτό το ζήτημα ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ δεν θεωρεί ότι είναι αμόλυντο. 

Όλοι πρέπει να τασσόμαστε ενάντια στη διαφθορά όχι μόνο στα λόγια και το ΑΚΕΛ απέδειξε ότι όπου εμφανίζονται στο σπίτι του τέτοια πράγματα, παίρνει τα απαραίτητα μέτρα, ανέφερε. 

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με το ζήτημα, είπε πως πρώτον η οικογενειακή επιχείρηση του προέδρου υποβάλλει αιτήματα στο υπουργικό και αποφασίζει το υπουργικό του οποίου προεδρεύει ο Αναστασιάδης και αποκομίζει οφέλη η οικογενειακή του επιχείρηση. 

Δεύτερον, είπε, πάει τουλάχιστον 2 ταξίδια δωρεάν με το τζετ του Σαουδάραβα στις Σεϋχέλλες και αυτός ο Σαουδάραβας βρίσκεται με μερικές δεκάδες διαβατήρια, αυτό το πράγμα δεν είναι διαπλοκή; Διερωτήθηκε. 

Το τρίτο, σημείωσε, 37 εκατομμύρια από το οικογενειακό περιβάλλον του προέδρου έφυγαν λίγες μέρες πριν το κούρεμα των καταθέσεων, κουρεύτηκαν τα λεφτά του υπολοίπου κόσμου και εκείνα έφυγαν στο εξωτερικό, αυτό δεν προκαλεί ερωτηματικά;

«Ανέφερα τρία παραδείγματα, θα μπορούσα να αναφέρω 13 και λέει ότι είναι αμόλυντος», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κληθείς να σχολιάσει γιατί το ΑΚΕΛ δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όσον αφορά τα δισεκατομμύρια του Μιλόσεβιτς που ήρθαν στην Κύπρο, σημείωσε πως τότε η υπόθεση πήγε στα Δικαστήρια και κρίθηκε εκεί.  

«Ο καθένας απαιτούσε η υπόθεση να διερευνηθεί», πρόσθεσε.  

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στην οικονομία αλλά και στην χρεοκοπία του 2013.  

Δεν δίνουμε μαθήματα οικονομίας, έχουμε απόψεις, όταν κυβερνούσε ο Χριστόφιας είχαμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση, τόνισε.  

Κυπριακό

Σχετικά με το Κυπριακό και εάν έχει νόημα η Κύπρος να πάει σε μια Πενταμερή, ο κ. Κυπριανού ανέφερε «ας πούμε ότι δεν πάμε και δεν θέλουμε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, τι θα συμβεί επί του εδάφους;» 

Τώρα, συνέχισε, δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Έχουμε απτά παραδείγματα, είπε. 

Το 2017, σημείωσε, το ΑΚΕΛ έλεγε ότι αν πάμε σε παρατεταμένο αδιέξοδο θα έουμε σοβαρό πρόβλημα. Ο Πρόεδρος δεν ήθελε να πάει σε διαπραγματεύσεις και ως αποτέλεσμα η Τουρκία έγινε προκλητική και επίθετη, πρόσθεσε. 

Αν δεν πάμε λοιπόν στην πενταμερή, θα πάμε πιο κοντά στη οριστική διχοτόμηση, τόνισε. 

Το στοίχημα των βουλευτικών 

Όσον αφορά στις επερχόμενες Βουλευτικές, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ πρέπει να βγει ενισχυμένο από αυτή την αναμέτρηση για να αποτελέσει τον πόλο της αλλαγής στη διακυβέρνηση του τόπου. 

«Χρειάζεται ένα ΑΚΕΛ ισχυρό για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια ευρύτερη συμμαχία- συνεργασία κοινωνικών κινημάτων και αν είναι δυνατό και πολίτικων κομμάτων, με στόχο να απομακρύνουμε από την εξουσία την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι βουλευτικές, τόνισε, θα διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό ενόψει των προεδρικών. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν το ΑΚΕΛ «ερωτοτροπεί» με το ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Κυπριανού ανέφερε «εγώ δεν ερωτοτροπώ με κανένα, ούτε ο Νικόλας θεωρώ ότι ερωτοτροπεί με κανένα». 

«Ξεκαθαρίσαμε ότι πολίτικος αρχηγός δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, θεωρούμε ότι πρέπει ο υποψήφιος να είναι μια προσωπικότητα που σε ότι αφορά το κυπριακό και ζητήματα οικονομίας αλλά και σκανδάλων διαπλοκής, να εκπέμπει μια καθαρότητα θέσεων», είπε. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν ο Γενικός Ελεγκτής θα είναι ανάμεσα στους υποψήφιους, ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως δεν είναι στα ονόματα. Και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν, τόνισε. 

Κληθείς να αναφέρει εάν το ΑΚΕΛ μπορεί να συμπλεύσει με το ΔΗΚΟ, ανέφερε πως το εκλογικό πρόγραμμα θα το κάνει ο ίδιος ο υποψήφιος και όχι το ΑΚΕΛ

Δεν έχουμε πρόθεση να ποδηγετήσουμε κανένα υποψήφιο, έχουμε πρόθεση να συζητήσουμε με διάφορους μετά τις βουλευτικές, κατέληξε.  

Keywords
Τυχαία Θέματα