ΓΓ ΑΚΕΛ για προϋπολογισμό: «Θα φανεί εάν έγινε παζάρεμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε την Τετάρτη (23/12) ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό αλλά και τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.  

Σχολιάζοντας τις διαβουλεύσεις που γίνονται με στόχο τη ψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως είναι θεμιτό να υπάρχουν ωστόσο θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί των όσων συνέβησαν. 

Ακούγονταν πολλές φωνές διαμαρτυρίας

για τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και για τον προϋπολογισμό, ωστόσο, η Κυβέρνηση τα αγνόησε όλα με αποτέλεσμα την καταψήφισή του, σημείωσε. 

Όπως είπε, το ΑΚΕΛ ετοίμασε πακέτο προτάσεων για τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν έχει αυταπάτες. 

Οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν σε πολιτική βάση και όχι πάνω σε ένα παζάρι που έχει ως στόχο την πλειοψηφία για ψήφιση του προϋπολογισμού και μετά να δοθούν ανταλλάγματα σε αυτούς που θα στηρίξουν, είπε.  

Θα φανεί εάν όντως έγινε παζάρεμα, πρόσθεσε. 

 Σχετικά με την επιστολή του Προέδρου προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο κ. Κυπριανού είπε πως τον ενόχλησε πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως πολιτικό. 

Όσον αφορά τις σχέσεις της Κυβέρνησης και του Γενικού Ελεγκτή, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως εάν έχουν κάτι να του καταλογίσουν ας του το καταλογίσουν καθαρά. 

«Είπα και στον Πρόεδρο, εάν μπορείς να του απαντήσεις σε αυτά για τα οποία σε κατηγορεί, απάντα συγκεκριμένα αντί να τον αφορίζει και να τον απειλείς», είπε. 

Όπως είπε, όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο ΔΗΣΥ, ο Δημήτρης Χριστόφιας και η Κυβέρνησή του μόνο με ένα θεσμό είχαν συγκρουστεί με τον τότε Διοικητή της Κεντρικής και όχι με την ένταση της σημερινής σύγκρουσης.  

Τότε μας έκαναν μαθήματα, μας έλεγαν πρέπει να αφήνεται τους ανεξάρτητους θεσμούς να εκφράζονται ελεύθερα, σημείωσε. 

Σχετικά με τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές και εάν είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο  του κόμματος, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως τους έχουν δυσκολέψει αφάνταστα τα μέτρα κατά της πανδημίας, γίνονται σκέψεις και συζητήσεις, είπε. 

Εξέφρασε την ελπίδα ότι πριν από το τέλος του Ιανουαρίου θα είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο. 

Διαβάστε επίσης 

Αρχές Ιανουαρίου ξεκαθαρίζει το ζήτημα του προϋπολογισμού

Αβέρωφ Νεοφύτου: Τον Γενάρη θα έχουμε εγκεκριμένο προϋπολογισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα