Νέος κανονισμός επαναχρησιμοποίησης νερού στη γεωργία

Το νερό είναι απαραίτητο για την παραγωγή τροφίμων, ωστόσο, στον σύγχρονο κόσμο, η πίεση στους φυσικούς πόρους αυξάνεται συνεχώς. Τις τελευταίες δεκαετίες φαίνεται ότι σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να προφυλάσσουμε τους φυσικούς μας πόρους για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας. Στην Κύπρο, ένας από τους φυσικούς πόρους για τον οποίο υπάρχει απόλυτη ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων μας είναι το νερό.  

Ήξερες ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε στις 13 Μαΐου κανονισμό για την ασφαλή επαναχρησιμοποίηση μη πόσιμων λυμάτων για άρδευση καλλιεργειών;

Ο κανονισμός αυτός καθορίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις για την ασφαλή χρήση των επεξεργασμένων αστικών λυμάτων στη γεωργική άρδευση.

Ο Κανονισμός Επαναχρησιμοποίησης Νερού έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική χρήση νερού στη γεωργία, να εξασφαλίσει μια προβλέψιμη παροχή νερού για τους αγρότες και να δημιουργήσει νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Εκτός από τους αγρότες, με τον νέο αυτό κανονισμό θα επωφεληθούν και οι πάροχοι τεχνολογίας οι οποίοι θα έχουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί η κυκλική οικονομία στην πράξη και προσφέρει για όλους.

Ο νέος κανονισμός, με την επαναχρησιμοποιήση μη πόσιμων λυμάτων στις καλλιέργειες, θα μειώσει την  πίεση στους πολύτιμους υδάτινους πόρους, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των γεωργικών μας προϊόντων.

Και τέλος, με την καλύτερη διαχείριση του νερού φροντίζουμε το περιβάλλον μας και ενεργούμε ενάντια στις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή, όπως η έλλειψη νερού ή ακόμα και η παρατεταμένη ξηρασία.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα