Νέος γύρος συζητήσεων για τα κρούσματα στο ποδόσφαιρο

Σε συναγερμό και πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι Αρχές, στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, ενώ άρχισαν οι προσπάθειες για εξοπλισμό των νοσηλευτηρίων και κυρίως του Νοσοκομείου Αναφοράς, του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην υπόλοιπη Ευρώπη θα έρθουν κάποια στιγμή και στην Κύπρο προειδοποιούν Κυβέρνηση και επιστήμονες και καλούν τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης.

Σε νέα

σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, με την ηγεσία της ΚΟΠ στις 9.00 το πρωί αναμένεται να  οριστικοποιηθούν και οι αποφάσεις για το ποδόσφαιρο, μετά την έκρηξη κρουσμάτων στη Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό Άχνας.

Χθες συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα εφαρμόζονται παράλληλα με το υγειονομικό Πρωτόκολλο, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού σε άλλες ομάδες. Συζητήθηκαν κυρίως οι δυσκολίες στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου και τα προβλήματα, που έχουν εντοπιστεί. Διαπιστώθηκε, μάλιστα, πως δεν γίνεται σωστή επιτήρηση στην εφαρμογή των προνοιών του Πρωτοκόλλου.

Το Υπουργείο Υγείας δεν προκρίνει, προς το παρόν, διακοπή του πρωταθλήματος, ωστόσο είναι κάτι, που δεν μπορεί να αποκλειστεί, σε περίπτωση, που το επιβάλουν τα γεγονότα.

Αν χρειαστεί, το πρωτάθλημα θα διακοπεί! Πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

  Στο μεταξύ την αναβολή των αγώνων Νέα Σαλαμίνα - Ερμής και Εθνικός Άχνας - Ανόρθωση για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ανακοίνωσε η ΚΟΠ. Η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Εξάλλου, 9 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1. 663.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 12 άτομα, εκ των οποίων ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Διαβάστε επίσης:

Δεν μπαίνει θέμα διακοπής του πρωταθλήματος- Αύριο οι τελικές αποφάσεις

Νοσοκομείο Αναφοράς: «Ανησυχητικό ότι νοσούν νεαρά άτομα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εννέα κρούσματα κορωνοϊού-8 τα άτομα από το cluster της νοσηλεύτριας

Keywords
Τυχαία Θέματα