Νεοφυτίδης:Κάμερες και λυκόσκυλα στα γήπεδα για να τους αρπάζουν από τον λαιμό

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα, καλώντας το κράτος και τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Αρχικά ανέφερε ότι το κλείσιμο των γηπέδων θα είναι το πιο αναποτελεσματικό μέτρο και το πιο λανθασμένο. «Είμαστε επί ποδός. Συνεδριάζουμε από το πρωί και αναμένουμε κάποιες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης».

Συμπλήρωσε ότι  θα είναι και το μεγαλύτερο λάθος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , να προσπαθήσει

να κρύψει την αδυναμία της εκτελεστικής εξουσίας, τις αδυναμίες της Αστυνομίας και του κράτους και να δημιουργήσει όλα αυτά τα ψυχολογικά που συνέβησαν μέσα στον κορωνοϊό κλείνοντας τις κερκίδες.
Τόνισε ότι σήμερα θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους. «Υπάρχει σύστημα που χρησιμοποιείται από την Ισπανία, το Ισραήλ και την Ιταλία και αφορά τις κάμερες. Υπάρχει πρόβλημα γιατί η επιλογή του συστήματος στα γήπεδα μας είναι ακατάλληλο».

Διαβάστε ακόμη: Εκτακτη συνεδρία της ΚΟΠ για τη βία στα γήπεδα με τη συμμετοχή Χαρτσιώτη

Εξήγησε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΚΟΑ. «Με αυτό το σύστημα μπορούμε να βρούμε σπίρτο από την απέναντι κερκίδα. Φωτογραφίζει από 800 μέτρα και εντοπίζει και την παραμικρή ουλή που έχει κάποιος στο πρόσωπο».

Σημείωσε ότι χρειάζεται άμεση αναβάθμιση και εκπαίδευση των σεκιούριτι. «Αυτό το ανέκδοτο που βλέπουμε να τρέχουν οι άνθρωποι μέσα στο γήπεδο χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν πρέπει να τελειώσει. Κατάντησε ένα χόμπι η εισβολή στο γήπεδα. Είναι ανεκπαίδευτοι και πολύ λίγος ο αριθμός τους».  
Ο κ. Νεοφυτίδης ανέφερε ότι στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να επέμβει ο σεκιούριτι τότε πρέπει να βρουν άλλες λύσεις. «Τους παρακάλεσα να μου φέρουν δύο σκυλιά. Όταν θα μπει ο πρώτος τότε θα τον αρπάξει το λυκόσκυλο από τον λαιμό ή το χέρι. Θα δείτε ότι δεν θα μπει δεύτερος στο γήπεδο. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν αντιοχλαγωγικά σκυλιά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν μπορούμε να παίρνουμε τα παραδείγματα της Ελλάδας. «Έκλεισαν τα γήπεδα του ποδοσφαίρου για δύο μήνες και είχαμε νεκρό έξω από το γήπεδο του βόλεϊ. Θα μεταφέρουμε τη βία από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου στα υπόλοιπα αθλήματα. Αν η πολιτική ηγεσία που μας κυβερνά έχει τέτοιες εισηγήσεις, τότε πρέπει να φοβόμαστε».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε την αποτυχία του ΚΟΑ στο θέμα της κάρτας φιλάθλου. Την αποτυχία του ΚΟΑ στο να δημιουργήσει γήπεδα. Την αποτυχία του ΚΟΑ και της κυβέρνησης στο να τοποθετήσει συστήματα παρακολούθησης. Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την ανικανότητα τους». Σημείωσε ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στον αξιωματικό του γηπέδου γιατί ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του γηπέδου.

Τέλος, ανέφερε ότι «δεν θα κλείσουμε τα γήπεδα για να μην κλείσουν και σπίτια. Το κράτος πρέπει να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τους συνδέσμους φιλάθλων».

Διαβάστε επίσης: ΦΩΤΟ: Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Απόλλων – ΑΕΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα