Νέο βίντεο από την επίθεση των τ/κ με μπουλντόζες εναντίον των ειρηνευτών

Σε μονομερή, παράνομη επιχείρηση ανατροπής του εδαφικού status quo της Κύπρου προχώρησαν οι κατοχικές αρχές, με Τουρκοκύπριους να επιτίθενται σε μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες βρίσκονταν στο σημείο για να εμποδίσουν την έναρξη κατασκευής μη εξουσιοδοτημένου δρόμου στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή της επίθεσης των Τουρκοκύπριων με μπουλντόζες εναντίον των μελών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων

Εθνών στην Κύπρο.

Yiğitler-Pile yolu projesinde KKTC güçleri ve BM arasında gerginlik yaşandı pic.twitter.com/GP0jma85K8

— kibrishakikat (@kibrishakikat) August 18, 2023

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ειρηνευτές της ΟΥΝΦΙΚΥΠ νοσηλεύονται σε νοσοκομείο μετά από την επίθεση που δέχθηκαν στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, οι τραυματίες από την επίθεση ανδρών του τουρκοκυπριακού κατοχικού καθεστώτος εναντίον μελών της Ουνφικύπ, εντός της νεκρής ζώνης στην Πύλα, είναι τέσσερις. Τρεις νοσηλεύονται, οι δύο με σοβαρά τραύματα, ένας από αυτούς στο κεφάλι. Ενας ειρηνευτής χτυπήθηκε με κλωτσιές στο έδαφος. Οχήματα της ειρηνευτικής δύναμης υπέστησαν ζημιές.

Τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης είχαν μεταβεί το πρωϊ στην περιοχή, για να παρεμποδίσουν παράνομες εργασίες για κατασκευή δρόμου μεταξύ Αρσους - Πύλας.

Διαβάστε επίσης: 

Πύλα: Τουρκοκύπριοι σπρώχνουν με μπουλντόζες οχήματα του ΟΗΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν κάνει πίσω η ΟΥΝΦΙΚΥΠ - «Θα εμποδίσουμε μη εξουσιοδοτημένες εργασίες»

Στο νοσοκομείο τρία μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ μετά την επίθεση στην Πύλα

Keywords
Τυχαία Θέματα