Νέο τραπεζικό σκηνικό διαμορφώνεται στον τραπεζικό τομέα

Η επόμενη ημέρα της έγκρισης από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας του deal αποκαλύπτει το γεγονός της δημιουργία της κορυφαίας τράπεζας Λιανικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Κύπρο.

Η ελκυστική δομή της συναλλαγής, το μέγεθος της νέας τράπεζας,

και οι συνέργειες που επιτυγχάνονται από την 1η ημέρα οδηγούν σε Υγιέστερο Ισολογισμό, λόγω:

1. Tο μέγεθος της νέας Τράπεζας ανεξαρτητοποιεί το θέμα κρίσιμης μάζας απαραίτητης για οργανική επέκταση της Τράπεζας

2. Αναλογική μείωση των υφιστάμενων κινδύνων σε σχέση με την υλοποίηση των Στρατηγικών σχεδίων, όπως μείωση αυξομειώσεων λόγω προβλέψεων από μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις και μείωση στην εξάρτηση από εισοδήματα Διεθνούς Τραπεζικής

Η Ελληνική Τράπεζα μαζί με την Τράπεζα Κύπρου ουσιαστικά εξελίσσονται στους δύο κορυφαίους πυλώνες κυπριακής τραπεζικής εικόνας καθώς:

1. Καταθέσεις: 69% των πελατών

2. Εξυπηρετούμενα Δάνεια: 52% της Αγοράς

Την ίδια ώρα σε κίνηση στρατηγικής προχωρά η Τράπεζα Κύπρου καθώς σύμφωνα με το Blommberg, το Apollo Global Management LLC θα αγοράσει χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας 3 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει μειώσει την έκθεση της σε «κακά» δάνεια για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο. Λόγω της προόδου για πώληση των ΜΕΔ μεταφέρει την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων Β΄ τριμήνου από τις 23 στις 27 Αυγούστου.

Η πώληση μέρους των ΜΕΔ αποτελούσε στόχο οριστικοποίησης των όρων μιας διαρθρωτικής λύσης για μέρος συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα