Νέο σύστημα «φορτωμένο» βροχές κτυπά την Κύπρο από Κυριακή

Νέο σύστημα θα πλήξει τη χώρα από την Κυριακή, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Παναγιώτης Μούσκος ανέφερε ότι το χαρακτηριστικό του νέου συστήματος είναι οι βροχές, που θα είναι έντονες και την Κυριακή και τις επόμενες μέρες.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα

θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά το πρωί τοπικά θα υπάρχει παγετός. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Το βράδυ τα φαινόµενα αναµένεται να εξασθενίσουν. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και το απόγευµα αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα