Νέο προπονητή το συντομότερο

ΑΠΟΕΛ
Τον διάδοχο του Τόμας Κρίστιανσεν αναζητεί η διοίκηση, η οποία ψες συνεδρίασε και συζήτησε το όλο θέμα

Η χρονιά τελείωσε, η επόμενη αρχίζει σε δύο εβδομάδες και, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η διοίκηση έχει αρκετές εκκρεμότητες να διεκπεραιώσει.

Με πρώτη και σημαντικότερη την πρόσληψη νέου προπονητή. Οι πρωταθλητές σε δύο εβδομάδες βάζουν μπρος για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, με την έναρξη της προετοιμασίας

τους.

Σε ενάμιση μήνα η ομάδα θα δώσει το πρώτο της επίσημο παιγνίδι. Άρα, δεν υπάρχει ο παραμικρός χρόνος για χάσιμο από μέρους της διοίκησης.

Στόχος της είναι να κλείσει το συντομότερο το κεφάλαιο προπονητής, ώστε να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες για να μελετήσει το ρόστερ και, ακολούθως, να ετοιμάσει την ομ΄δ;για να μπορέσει να προκριθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Χθες η διοίκηση συνεδρίασε, συζήτησε όλες τις παραμέτρους για τα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί ο επόμενος προπονητής και, από σήμερα, θα εντατικοποιήσει τις διεργασίες της για να κλείσει το όλο θέμα.

Ήδη κυκλοφορεί έντονα το όνομα του Μιλόγεβις που βρίσκεται στον Πανιώνιο, αλλά και του Γιώργου Δώνη. Χωρίς όμως να είναι τα μοναδικά που υπάρχουν στο τραπέζι. Αυτές τις μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές με διάφορους υποψήφιους που ξεχώρισε η διοίκηση και θα πράξει αναλόγως. Οι εξελίξεις πάντως δεν θα αργήσουν να προκύψουν.

Φεύγουν αρκετοί
Πέραν αυτού, είναι και οι σαρωτικές αλλαγές που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα στο ρόστερ. Οι αποχωρήσεις παικτών θα είναι αρκετές, όπως και οι προσθήκες με νέα μετεγγραφικά αποκτήματα.

Ήδη υπάρχουν ξεκάθαρα δεδομένα. Αποχωρεί ο Γιάννης Γιαννιώτας, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόθεση να τον παραχωρήσει εκ νέου στον ΑΠΟΕΛ. Στις ομάδες που έχουν συμβόλαια θα επιστρέψουν και οι Γιαμπερέ - Κάνιας, αφού ολοκληρώθηκε ο δανεισμός τους. Και δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να θέλει τη διοίκηση να συζητά την παραμονή τους για τη νέα χρονιά.

Σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης θα βρεθεί ο Ινάκι Αστίθ, του οποίου το συμβόλαιο έληξε και δεν θα ανανεωθεί. Απ’ εκεί και πέρα, είναι γνωστό πως θα αποδεσμευτεί ο Μπαράλ με μια μικρή αποζημίωση, ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με άλλους παίκτες που έχουν συμβόλαια.

Ειδικότερα στις περιπτώσεις των Ντε Καμάργκο και Πάρντο μέρα με τη μέρα φουντώνουν οι φήμες για κάτι τέτοιο, χωρίς να υπάρχει για την ώρα ξεκάθαρη εικόνα.
Και μη διαφεύγει κανενός η πώληση του Πιέρου, που ήταν ο πιο αξιόπιστος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ τη φετινή χρονιά.

Ανάγκες ενίσχυσης
Ανάλογα με το ξεκαθάρισμα του υφιστάμενου ρόστερ θα υπάρξει καθαρή εικόνα για τις ανάγκες ενίσχυσης. Για την ώρα, θα γίνουν οι επιβαλλόμενες προσθήκες. Δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής για το κέντρο της άμυνας (πέραν του Ρουέδα), ένας ανασταλτικός μέσος, ένας ακραίος επιθετικός και άλλος ένας επιθετικός πέραν του Ποτέ. Απ’ εκεί και πέρα, αν τελικά αποχωρήσουν παίκτες που έχουν συμβόλαιο, θα αντικατασταθούν με νέες μεταγραφές.

Όλα αυτά δείχνουν πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ καυτές στον ΑΠΟΕΛ, με τον κόσμο να αγωνιά για την επόμενη μέρα και το πώς πορεύεται η ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 ή 12 Ιουλίου θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις στην Ευρώπη, κάτι που προϋποθέτει ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα για να γίνει εφικτή η διάκριση και πολύ περισσότερο η επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα