Νέο μετεκλογικό θρίλερ στην Κων/πολη: Επανακαταμέτρηση

Ένα νέο θρίλερ μετεκλογικό βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη σχεδόν ισοπαλία των δύο υποψηφίων δημάρχων την περασμένη Κυριακή.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, το κυβερνών κόμμα, αμφισβητώντας την οριακή νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, ζήτησε χθες την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Κων/πολη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, που διαβλέπει μέσα από αυτή την κίνηση μία προσπάθεια καθυστέρησης

ή ακόμη και ανατροπής του αποτελέσματος.

Χθες στις 15.00 το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ υπέβαλε ένσταση και για τους 39 δήμους της Κωνσταντινούπολης και το απόγευμα ξεκίνησε η επανακαταμέτρηση.

Στη συνέχεια, έπειτα από νέα ένσταση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή συνεδρίασε ξανά και δέχτηκε το αίτημά του να σταματήσει η διαδικασία. Ακολούθησε νέα ένσταση αυτή τη φορά από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και τελικά η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε τελικά να γίνει δεύτερη καταμέτρηση στα άκυρα ψηφοδέλτια σε 7 συνοικίες της Πόλης.

Τι έβγαλαν οι κάλπες όπου ψήφισαν οι Τούρκοι επιτελάρχες

Την αξιωματική αντιπολίτευση έβγαλαν πρώτο κόμμα οι κάλπες όπου ψήφισαν όλοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί επιτελάρχες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ της αντιπολίτευσης, η κάλπη που ψήφισε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανέδειξε πρώτο κόμμα και με διαφορά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με 222 ψήφους, έναντι 48 ψήφων υπέρ του ΑΚΡ.

Το ίδιο και η κάλπη που ψήφισαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ (CHP 223, AKP 53), ο αρχηγός του στρατού Ξηράς Ουμίτ Ντουντάρ (CHP 215, AKP 66), και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Αντνάν Οζμπάλ (CHP 224, AKP 52).

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Τζουμχουριέτ’, στους δήμους που το ΑΚΡ απέτυχε να εκλέξει δημάρχους αναμένεται να γίνουν καρατομήσεις κομματικών στελεχών, ενώ αναζητείται και φόρμουλα ώστε ο ‘ηττημένος’ μέχρι στιγμής υποψήφιος δήμαρχος Κων/πολης, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να υπουργοποιηθεί ή ενδεχομένως να διοριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν.

Συνεχίζεται η πόλωση και η ένταση μετεκλογικά στην Κων/πολη

Καβγάς με κλοτσιές και γροθιές έξω από σχολείο στο Σκούταρη της Κων/πολης που έκανε επανακαταμέτρηση.

Η αστυνομία έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα για να σταματήσει τη συμπλοκή μεταξύ οπαδών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα