Νέο ημερήσιο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Αίγυπτο- Σε 2 βδομάδες η κορύφωση

Νέα έξαρση παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στην Αίγυπτο, με τη χώρα να καταγράφει και πάλι ημερήσιο αρνητικό ρεκόρ κατά το τελευταίο 24ωρο, με 1127 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μολύνσεων με κορωνοϊό.
 

Μέχρι σήμερα η χώρα έχει ξεπεράσει τα είκοσι χιλιάδες κρούσματα, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τα 20.793 άτομα.

Την ίδια ημέρα αναφέρθηκαν 29 νέοι θάνατοι από επιπλοκές του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στα 845 θύματα.

Μέχρι σήμερα έχουν πάρει εξιτήριο

από τα νοσοκομεία 5.395 άτομα, ενώ 6.019 παρουσιάζονται αρνητικά στον ιό.

Σε δύο εβδομάδες περίπου από σήμερα, η Αίγυπτος αναμένεται να φτάσει στην υψηλότερη καμπή του διαγράμματος των κρουσμάτων στη χώρα, σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σύμβουλο του Αιγυπτίου Προέδρου για θέματα υγείας, τον Άουαντ Ταγκ Ελ Ντιν, ο αριθμός των κρουσμάτων από κορωνοϊό στην Αίγυπτο θα κορυφωθεί σε δύο περίπου εβδομάδες στη χώρα.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Ελ Ντιν σε τηλεδιάσκεψη που είχε με το Πανεπιστήμιο της Τάντας.

Πιθανόν, το γεγονός αυτό να το στηρίζει στο ότι τις αμέσως προηγούμενες ημέρες οι Αιγύπτιοι εόρτασαν το μικρό Μπαϊράμι, που ακολούθησε τη λήξη του μηνός του Ραμαζανίου, με τον κόσμο να μην αποφεύγει όπως θα έπρεπε, και παρά τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνηση, τον συγχρωτισμό και τις συγκεντρώσεις, που παραδοσιακά συνέβαινε πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Δρ. Κωστρίκης: Γιατί δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Κύπρο (vid)

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική- Αρνητική πρωτιά για Βραζιλία

Η «αντιθετική» εικόνα στα κρούσματα σε ΗΠΑ και Κίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα