Νέο χαμηλό βαρομετρικό «χτυπάει» την Κύπρο την Πέμπτη – Δείτε την πορεία του

Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την Κύπρο από την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού

Πρόκειται για ένα μεσογειακό σύστημα, που θα φέρει βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση, οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Το χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάζει

την περιοχή και την Παρασκευή. 

Την ίδια ώρα στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη από αργά την Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή πρωί.

Δείτε Live την εξέλιξη του καιρού πατώντας το «Play» στο πιο κάτω βίντεο. 

Αναλυτικά ο καιρός 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη από αργά την Τετάρτη μέχρι και τη Παρασκευή το πρωί. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 75 εκατοστά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και σταδιακά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και νότια, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά, κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αρχικά μέχρι νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, κατά διαστήματα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία αναμένεται να  σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει  μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Κύπρο, Πέμπτη – Δείτε,neo, kypro, pebti – deite