Νεκρός στην Ιταλία o Τυνήσιος μακελάρης του Βερολίνου (vid)

Νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο, έπεσε ο ύποπτος την επίθεση στο Βερολίνο Ανίς Αμρί.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δήλωσε ότι η αστυνομία αντέδρασε σκοτώνοντας τον 'Αμρι την περασμένη νύχτα, λίγο μετά τις 3, έξω από το Μιλάνο, ενώ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

"Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του.Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο", πρόσθεσε ο υπουργός.

"Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να

περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα", τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, "για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη".

Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.Άνις Αμρί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Ρεπούμπλικα, ο ύποπτος αρνήθηκε να δείξει τα έγγραφά του κατά τη διάρκεια ελέγχου που του έγινε από αστυνομικούς, προσθέτοντας ότι λίγο πριν πέσει νεκρός αναφώνησε στα αραβικά "Allahu Akbar!" δηλαδή "Ο θεός είναι μεγάλος!", φράση που παραπέμπει σε τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος της Deutsche Welle, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αδερφό του Αμρί, αυτός ανέφερε ότι "είμαστε σοκαρισμένοι και όλη η οικογένεια είναι σε κακή κατάσταση. Κανένα σχόλιο".

#Amri 's brother via phone on his death: "We are shocked and the whole family is in a bad situation. No comment".

— Jaafar Abdul Karim (@jaafarAbdulKari) December 23, 2016

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Paolo Gentiloni αναμένεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με το συμβάν, ενώ έχει ενημερώσει σχετικώς την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

#BREAKING: Italy PM Gentiloni says he personally told Chancellor Merkel that the #BerlinAttack suspect was killed pic.twitter.com/hdceG3FY8m

dpa international (@dpa_intl) December 23, 2016

Υπενθυμίζεται ύποπτος είχε επικηρυχτεί από τις γερμανικές αρχές για 100.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα