Νεκρός από σφαίρες έφηβος Παλαιστίνιος στην Ιερουσαλήμ

Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε έφηβος Παλαιστίνιος στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο έφηβος πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στο πλαίσιο διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων για περιορισμούς στο Όρος του Ναού (η πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους).

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους άνδρες μικρότερους των 50 ετών την πρόσβαση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σήμερα για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, καθώς η ένταση γύρω από την πλατεία των Τεμενών παραμένει

τεταμένη.

«Η είσοδος στην παλιά πόλη και το Όρος του Ναού (η πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους) επιτρέπεται στους άνδρες άνω των 50 ετών. Δεκτές θα γίνονται οι γυναίκες όλων των ηλικιών», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν από την Κυριακή την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους της πλατείας μετά τη φονική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών κοντά στο σημείο αυτό.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον να προσεύχονται στην πλατεία των Τεμενών και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι προσεύχονται από την Κυριακή στην παλιά πόλη. Σχεδόν καθημερινές είναι οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα